Διεθνή

Μ. Βρετανία: Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης

Μ. Βρετανία: Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Σήμερα, πολλοί κλάδοι εργαζομένων, ιδιαίτερα στον κλάδο των μεταφορών, συνεχίζουν να απεργούν.

Ένα βήμα πριν από το ξέσπασμα ανθρωπιστικής κρίσης βρίσκεται η βρετανική κοινωνία εξαιτίας των οξυμμένων ενεργειακών και πληθωριστικών – οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Σήμερα, πολλοί κλάδοι εργαζομένων, ιδιαίτερα στον κλάδο των μεταφορών, συνεχίζουν να απεργούν. Την ίδια στιγμή, η κοινωνική βάση των Συντηρητικών καλείται να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο των Τόρηδων και της Κυβέρνησης, επιλέγοντας ανάμεσα στον Ρίσι Σούνακ και την Λιζ Τρας.

Πιο αναλυτικά, η Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να αντιμετωπίσει  «ανθρωπιστική κρίση» αυτόν τον χειμώνα, με τις σκληρές επιλογές που επιβάλλονται στα νοικοκυριά, ιδιαίτερα στα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που απειλούν να προκαλέσουν σοβαρές σωματικές, ακόμη και ψυχικές παθήσεις.

«Η χώρα αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο Μάθιου Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος της Συνομοσπονδίας NHS, η οποία εκπροσωπεί οργανισμούς στον τομέα της υγείας.

«Πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με την τρομερή επιλογή μεταξύ τού να παραλείπουν γεύματα για να ζεστάνουν τα σπίτια τους και να πρέπει να ζουν μέσα σε κρύο, υγρασία και πολύ δυσάρεστες συνθήκες», συμπλήρωσε ο Μάθιου Τέιλορ, μιλώντας στο ΒΒC.

Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει επιδημίες αναπνευστικών παθήσεων και ψυχικές ασθένειες, να επιδεινώσει τις πιθανότητες ζωής των παιδιών και να αυξήσει την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), το οποίο είναι ήδη βεβαρημένο.

Πλέον, εκφράζονται ανοιχτά φόβοι ότι η «ενεργειακή φτώχεια», ελλείψει πρόσθετης κρατικής υποστήριξης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, που σχετίζονται με το ψύχος στα σπίτια, οι οποίοι υπολογίζεται ότι σήμερα ανέρχονται σε περίπου 10.000 σε ετήσια βάση.

Ο Μπόρις Τζόνσον, για τον οποίον διατυπώνονται έντονες επιφυλάξεις και επικρίσεις, έχει θέσει σε αναμονή τα αυξανόμενα αιτήματα για στήριξη των νοικοκυριών, προκειμένου να «κληροδοτήσει» τις σημαντικές φορολογικές αποφάσεις στον επόμενο Πρωθυπουργό, που θα αναλάβει καθήκοντα στις αρχές Σεπτεμβρίου και ο οποίος θα είναι ο Ρ. Σούνακ ή η Λ. Τρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments