Διεθνή

Σούνακ: «Λίγο περίεργο που ο Τζόνσον άργησε να παραιτηθεί»

Σούνακ: «Λίγο περίεργο που ο Τζόνσον άργησε να παραιτηθεί»

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/ Toby Melville/pixabay

«Λίγο περίεργη» βρίσκει την καθυστερημένη παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα ο Ρίσι Σούνακ

«Λίγο περίεργη» βρίσκει την καθυστερημένη παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος επιμένει ότι είναι ακόμη δυνατό να εκλεγεί στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και στην Πρωθυπουργία, αντί της εσωκομματικής αντιπάλου του, Λιζ Τρας.

Ο Υπουργός Οικονομικών του Μπόρις Τζόνσον παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ITV.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Σούνακ τόνισε ότι βρίσκει «λίγο περίεργο» το γεγονός ότι ο Μ. Τζόνσον καθυστέρησε να παραιτηθεί από το αξίωμα του Πρωθυπουργού, με δεδομένο ότι υπήρχε ευρεία και μακρά δυσαρέσκεια μεταξύ των μελών της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος.

Επιπλέον, ο Σούνακ πληροφόρησε ότι προσπαθεί επανειλημμένως να έρθει σε επικοινωνία με τον πρώην Πρωθυπουργό, αλλά ο Μ. Τζόνσον δεν έχει ακόμη απαντήσει, προσθέτοντας ότι δεν ήταν η στάση του που προκάλεσε την αμφισβήτηση της Κυβέρνησης, καθώς «άλλα εξήντα μέλη της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραιτήθηκαν».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρηδων παραδέχθηκε τη σημαντική διαφορά που τον χωρίζει από την Λιζ Τρας, αλλά επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι «μπορεί ακόμη να εκλεγεί», χωρίς να δίδει, όπως είπε, υποσχέσεις, τι οποίες δεν θα μπορέσει να τηρήσει αν εκλεγεί.

«Γι’ αυτό σε αυτόν τον αγώνα ηγεσίας δεν έχω δώσει πολλές εύκολες υποσχέσεις που πιστεύω ότι είναι ψευδείς, προτιμώ να χάσω παρά να πω πράγματα που δεν νομίζω ότι μπορούν να υλοποιηθούν, προτιμώ να είμαι ειλικρινής με τους ανθρώπους», ανέφερε σχετικά ο Ρίσι Σούνακ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments