Πολιτισμός

Λιβύη: Η μεγαλύτερη πλωτή βιβλιοθήκη του κόσμου

Λιβύη: Η μεγαλύτερη πλωτή βιβλιοθήκη του κόσμου

Πηγή Φωτογραφίας: Vessel Finder- OM.org

Στο λιμάνι της Βεγγάζης στη Λιβύη κατέπλευσε το πλοίο με την ονομασία «Logos Hope», το οποίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη «πλωτή» βιβλιοθήκη στον κόσμο

Στο λιμάνι της Βεγγάζης στη Λιβύη κατέπλευσε το πλοίο με την ονομασία «Logos Hope», το οποίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη «πλωτή» βιβλιοθήκη στον κόσμο, μεταφέροντας πάνω από 5.000 βιβλία.

Η καινοτόμα βιβλιοθήκη λειτουργεί από μια γερμανική φιλανθρωπική οργάνωση, πραγματοποιώντας ένα ή δύο ταξίδια το χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους που είναι δύσκολο να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο να το πράξουν. Μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί πάνω από 60 χώρες στα 16 χρόνια λειτουργίας της.

Όλοι εθελοντές

Το «Logos Hope» συνήθως παραμένει σε ένα λιμάνι για αρκετές εβδομάδες, διευκολύνοντας τους επισκέπτες στο δανεισμό των βιβλίων, πουλώντας διάφορους τίτλους σε χαμηλές τιμές αλλά και διοργανώνοντας εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία.

Το πλοίο μήκους 132 μέτρων προσφέρει τίτλους κυρίως στα αγγλικά, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως επιστήμες, αθλήματα, χόμπι, μαγειρική, τέχνες, γλώσσες και θρησκεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του πληρώματος, από τον πλοίαρχο μέχρι τον σεφ και τους βιβλιοθηκάριους, είναι όλοι εθελοντές.

Το «Logos Hope» έχει διανείμει μέχρι σήμερα περισσότερα από 6 εκατομμύρια βιβλία και έχει δεχτεί εκατομμύρια επισκέπτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments