Διεθνή

Φυσικό αέριο: Στον Καναδά μεταβαίνουν Σολτς και Χάμπεκ για συνεργασία σε κλίμα – ενέργεια

Φυσικό αέριο: Στον Καναδά μεταβαίνουν Σολτς και Χάμπεκ για συνεργασία σε κλίμα – ενέργεια

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Φυσικό αέριο: Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Ρόμπερτ Χάμπεκ θα μεταβούν άμεσα στον Καναδά με αντιπροσωπεία εκπροσώπων των επιχειρήσεων

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Ρόμπερτ Χάμπεκ θα μεταβούν άμεσα στον Καναδά με αντιπροσωπεία εκπροσώπων των επιχειρήσεων.

Μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, προγραμματίζονται επισκέψεις στο Μόντρεαλ, το Τορόντο και το Στίβενβιλ, μια παραθαλάσσια πόλη στο Νιουφάουντλαντ, μέχρι την Τρίτη. Το ταξίδι θα επικεντρωθεί στη διμερή συνεργασία στους τομείς του κλίματος και της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η υπογραφή συμφωνίας για τη συνεργασία στον τομέα του υδρογόνου. Το θέμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη.

Η Shell μειώνει την παραγωγή της στα διυλιστήρια της Ρηνανίας λόγω της ξηρασίας του Ρήνου

Η πετρελαϊκή Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή της στη μονάδα διύλισης της Ρηνανίας, η οποία παράγει καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης και πετροχημικά, επικαλούμενη τα χαμηλά επίπεδα του Ρήνου που έχουν κάνει τη μεταφορά αγαθών μέσω του ποταμού πιο δύσκολη.

«Λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού του Ρήνου, μειώσαμε τη χωρητικότητα του Shell Energy and Chemicals Park Rhineland. Η κατάσταση όσον αφορά τον εφοδιασμό είναι δύσκολη, αλλά αντιμετωπίζεται προσεκτικά», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Η εταιρεία δεν είπε σε ποιο επίπεδο έχει μειωθεί η δυναμικότητα της τοποθεσίας που μπορεί να επεξεργαστεί έως και 17 εκατ. τόνους αργού πετρελαίου ετησίως, ή 345.000 βαρέλια την ημέρα.

Η συνεχιζόμενη εξαιρετικά χαμηλή στάθμη του νερού στον Ρήνο έχει διογκώσει τους ναύλους καθώς ορισμένα πλοία αγγίζουν την κοίτη του ποταμού ακόμα και όταν είναι άδεια, δήλωσε εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments