Πολιτισμός

Η επική εγκατάσταση στην έρημο του Michael Heizer, μετά από 50 χρόνια στα σκαριά, ήρθε επιτέλους

Η επική εγκατάσταση στην έρημο του Michael Heizer, μετά από 50 χρόνια στα σκαριά, ήρθε επιτέλους

Πηγή Φωτογραφίας: The New Yorker

Το City θα ανοίξει για το κοινό τον Σεπτέμβριο.

Επιτέλους, η εγκατάσταση του Michael Heizer City (1970–2022), ένα τεράστιο σύμπλεγμα γλυπτικών παρεμβάσεων στην έρημο της Νεβάδα, ολοκληρώθηκε.

View this post on Instagram

A post shared by NOHO Modern (@nohomodern)

Την Παρασκευή, το Ίδρυμα Triple Aught, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είχε ιδρύσει η Heizer για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του επικού έργου, ανακοίνωσε ότι επισκέψεις στο City μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 2 Σεπτεμβρίου μόνο με κράτηση. Θα είναι η πρώτη φορά που θα επιτραπεί στο ευρύ κοινό να δει πλήρως το εμβληματικό έργο του κινήματος Land art.

Εκατομμύρια δολάρια και μετά από χρόνια στα σκαριά, το City έχει μήκος πάνω από ενάμιση μίλι. Ελάχιστα άλλα σύγχρονα έργα τέχνης στον κόσμο ισούνται σε κλίμακα, και γι’ αυτό πολλοί το περιμένουν εδώ και χρόνια.

View this post on Instagram

A post shared by Gagosian (@gagosian)

Τμήματά του αποτελούνται από χώμα, βράχο και σκυρόδεμα και υπάρχουν τμήματα που φέρουν την ένδειξη “Σύνθετα” επειδή φαίνεται να μοιάζουν με αστικές μονάδες από έναν πολιτισμό που χάθηκε εδώ και χρόνια. Όπως πολλά έργα του Heizer, το έργο περιελάμβανε άμεσες παρεμβάσεις στο τοπίο, το οποίο ο καλλιτέχνης έχει μεταμορφώσει μέσω κομψών, μινιμαλιστικών μορφών.

Επειδή οι φιλοδοξίες του Heizer ήταν τόσο μεγάλες για το City, το έργο περιλάμβανε προσωπικότητες από το Μουσείο Τέχνης της Κομητείας του Λος Άντζελες, το Ίδρυμα Dia Art και άλλους οργανισμούς, καθώς και την έμπορο Virginia Dwan, μια από τις πρώτες και μακροβιότερες υποστηρικτές της Heizer.

View this post on Instagram

A post shared by ISTANBUL’74 (@istanbul74_)

Σε δηλωσή του την Παρασκευή, ο Dwan είπε: «Ο Michael Heizer είναι ένας από τους μεγαλύτερους καινοτόμους της εποχής μας και εξακολουθώ να πιστεύω σήμερα αυτό που πίστευα όταν ο Heizer ξεκίνησε το City, ότι αυτό το έργο απαιτούσε να κατασκευαστεί. Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι ολοκλήρωσε ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης αυτού του αιώνα, επί δεκαετίες στα σκαριά, και είχα την τύχη να παρακολουθήσω αυτή τη μεταμορφωτική γλυπτική παρέμβαση από την αρχή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments