Διεθνή

Ο Ρώσος Πατριάρχης ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Ρώσος Πατριάρχης ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο

Πηγή Φωτογραφίας: NBC NEWS/AP Photo/Gregorio Borgia

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, ακύρωσε τη συμμετοχή του σε διαθρησκειακή συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα στο Καζακστάν

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, ακύρωσε τη συμμετοχή του σε διαθρησκειακή συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα στο Καζακστάν, όπου αναμενόταν να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Πιο ειδικά, ο επικεφαλής των εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, ανακοίνωσε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν θα παραστεί στη συνάντηση της 13ης-15ης Σεπτεμβρίου και, ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Σημειώνουμε πως ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος έχει δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία για πνευματικούς και ιδεολογικούς λόγους, χαρακτηρίζοντάς «μεταφυσική» τη μάχη με τη Δύση. Έχει ευλογήσει Ρώσους στρατιώτες που κατευθύνονται προς την Ουκρανία και έχει διατυπώσει την άποψη ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένας λαός.

Τον περασμένο μήνα, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε διαβεβαιώσει ότι θα συναντούσε τον Πατριάρχη Κύριλλο στο Καζακστάν, σε μια δεύτερη συνάντηση μεταξύ πάπα και Ρώσου πατριάρχη. Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί το 2016 και η δεύτερη είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω των διπλωματικών επιπτώσεων του πολέμου.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έχει καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά προσπάθησε να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με τη Μόσχα, χωρίς να έχει καταδικάσει ονομαστικά τη Ρωσία, τον Πρόεδρο Β. Πούτιν ή τον Πατριάρχη Κύριλλο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει αναφερθεί στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, τηλεοπτικής σχολιάστριας και κόρης του ακροδεξιού Ρώσου θεωρητικού Αλεξάντρ Ντούγκιν. που υποστήριζε σθεναρά τον πόλεμο. Ο Φραγκίσκος ανέφερε το «έρημο κορίτσι» που σκοτώθηκε από βόμβα στη Μόσχα, καθώς και τα ορφανά στην Ουκρανία και τη Ρωσία, μεταξύ των «αθώων» που έχουν πέσει θύματα της «τρέλας του πολέμου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments