Ελλάδα

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Μέσα Σεπτεμβρίου η διαβούλευση του νομοσχεδίου

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Μέσα Σεπτεμβρίου η διαβούλευση του νομοσχεδίου

Πηγή Φωτογραφίας: Εurokinissi

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Η δημιουργία του «νέου» ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που θα έχει ως κύριο έργο την αντιμετώπιση των σύγχρονων και μελλοντικών προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα

Η δημιουργία του «νέου» ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που θα έχει ως κύριο έργο την αντιμετώπιση των σύγχρονων και μελλοντικών προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα προβλέπεται στο νομοσχέδιο που αναμένεται θα φέρει στη Βουλή το επόμενο διάστημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Πρόθεση του υπουργείου είναι το νομοσχέδιο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Οκτώβριο.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που είναι πλέον πιο ορατές από ποτέ, η επισιτιστική ασφάλεια που προέκυψε εξαιτίας του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, αλλά και η εφαρμογή και διάδοση φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών είναι μερικές από τις προκλήσεις που θα έρθει αντιμέτωπος μελλοντικά ο νέος οργανισμός, η ονομασία του οποίου θα γίνει γνωστή το επόμενο διάστημα.

Με την καινούργια του δομή ο «νέος» ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, θα αποτελέσει τον βασικό αναπτυξιακό «σύμβουλο» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προβλέπεται να αναβαθμιστεί σε έναν σύγχρονο, ψηφιοποιημένο οργανισμό χάραξης της αγροτικής πολιτικής της χώρας.

Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «η εκπαιδευτική δραστηριότητα του οργανισμού προβλέπεται να γίνει πιο αποτελεσματική και αποδοτική, ενώ παράλληλα θα εξασφαλιστεί η λειτουργική ενοποίηση των δραστηριοτήτων του και θα διασφαλιστούν οι συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και αυτοτέλειάς του».

«Με το εν λόγω νομοσχέδιο» τόνισαν «επιλύονται σύγχρονα προβλήματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό και παράλληλα εκσυγχρονίζεται η διοικητική διάρθρωση και το οργανόγραμμα του οργανισμού».

Το νέο θεσμικό πλαίσιο

Το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζει το ΥΠΑΑΤ, αναβαθμίζει επιχειρησιακά τον νέο οργανισμό και επιλύει βασικά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημερινός ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τη παράλληλη βελτίωση της σύνδεσης της έρευνας με τις σύγχρονες παραγωγικές ανάγκες της χώρας.

Παράλληλα, θα αποσαφηνιστούν τόσο ο σκοπός όσο και οι αρμοδιότητες του ενιαίου φορέα και παράλληλα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι απαραίτητες συνέργειες τόσο για την αξιοποίηση του στελεχικού δυναμικού όσο και της αποτελεσματικότερης διάδρασης με άλλους φορές και υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βελτιωμένες προβλέπεται ότι θα είναι και οι υπηρεσίες που θα παρέχει ως προς τους αγρότες και τις επιχειρήσεις, ενώ η συμβολή του θα έχει «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην αναδιάρθρωση και στον εκσυγχρονισμό των παραγωγικός συστημάτων της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments