Τεχνολογία

Ο Ινδός μεγιστάνας Ambani εγκαινιάζει σχέδιο 5G 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Ινδός μεγιστάνας Ambani εγκαινιάζει σχέδιο 5G 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: bbc.com- CNN

Ο Mukesh Ambani λέει ότι η εταιρεία του συνεργάζεται επίσης με την Google για την ανάπτυξη ενός οικονομικού smartphone 5G.

Ο Ινδός πολυδισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani ανακοίνωσε ένα σχέδιο 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (21,3 δισεκατομμύρια £) για την έναρξη των υπηρεσιών κινητού Διαδικτύου 5G στη χώρα εντός δύο μηνών.

Ο κ. Ambani, ο οποίος ηγείται του ομίλου τηλεπικοινωνιών σε λιανική Reliance Industries, λέει ότι το δίκτυο υψηλής ταχύτητας θα εισαχθεί πρώτα στις μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Νέου Δελχί και της Βομβάης.

Είπε ότι στη συνέχεια θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ινδία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την Google για την ανάπτυξη ενός οικονομικού smartphone 5G.

Μιλώντας τη Δευτέρα στην ετήσια γενική συνέλευση της Reliance, ο κ. Ambani υπογράμισε  ότι όταν το δίκτυο 5G της εταιρείας είναι πλήρως λειτουργικό, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Η υπηρεσία θα διατεθεί μέσω της θυγατρικής της Reliance, Jio – η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας.

Ο κ. Ambani τόνισε  επίσης ότι η Reliance συνεργάζεται με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Google για την ανάπτυξη ενός «υπεροικονομικού» smartphone 5G, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την τιμή ή την προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Τα φθηνότερα 5G-ready smartphones στην Ινδία κοστίζουν επί του παρόντος περίπου 150 $.

Οι ανακοινώσεις ήρθαν καθώς η μάχη για κυριαρχία στο ψηφιακό μέλλον της Ινδίας θερμαίνεται.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ινδική κυβέρνηση ολοκλήρωσε μια δημοπρασία ρεκόρ 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ραδιοκύματα, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοκυμάτων 5G, όπου ο Jio αναδείχθηκε ο κορυφαίος αγοραστής.

Κέρδισε επίσης προσφορές από άλλους σημαντικούς παίκτες Vodafone Idea και Bharti Airtel – και μια τέταρτη νεοεισερχόμενη, την Adani Data Networks.

Φαίνεται ότι είναι κεντρικό στα σχέδια της Ινδίας να μετατρέψει τη χώρα σε μια ψηφιακή οικονομία 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments