Τεχνολογία

Ο κολοσσός της κρουαζιέρας συνεργάζεται με τη SpaceX για ταχύτερο διαδίκτυο

Ο κολοσσός της κρουαζιέρας συνεργάζεται με τη SpaceX για ταχύτερο διαδίκτυο

Πηγή Φωτογραφίας: Tesmanian- World of Software

Η Royal Caribbean λέει ότι θα χρησιμοποιήσει το διαδικτυακό σύστημα Starlink της SpaceX για ολόκληρο τον στόλο της.

Ο κολοσσός της κρουαζιέρας Royal Caribbean ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία πυραύλων SpaceX του Elon Musk, χρησιμοποιώντας το σύστημα Starlink για να προσφέρει ταχύτερο Διαδίκτυο στη θάλασσα.

Οι επισκέπτες συνήθως πρέπει να πληρώσουν για το διαδίκτυο σε κρουαζιερόπλοια, αλλά η σύνδεση ήταν από πάντα κακή.

Η συνεργασία θα «επιτρέψει περισσότερες δραστηριότητες υψηλού εύρους ζώνης, όπως η ροή βίντεο», λέει ο Jason Liberty, διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean.

Η Starlink αντλεί από το μεγάλο δίκτυο δορυφόρων της που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Ο κ. Liberty ανέφερε σε δήλωση την Τρίτη ότι η εγκατάσταση του Starlink στα πλοία της Royal Caribbean θα ξεκινήσει αμέσως και θα ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2023.

Η συνεργασία σηματοδοτεί «τη μεγαλύτερη δημόσια ανάπτυξη του internet υψηλής ταχύτητας της Starlink στον ταξιδιωτικό κλάδο μέχρι στιγμής», πρόσθεσε.

«Αυτή η τεχνολογία θα προσφέρει συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο που αλλάζει το παιχνίδι στα πλοία μας, ενισχύοντας την εμπειρία κρουαζιέρας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα», είπε ο κ. Liberty.

Το Starlink, το οποίο διευθύνεται από τη SpaceX, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει internet υψηλής ταχύτητας σε άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Βασίζεται σε χιλιάδες δορυφόρους του που έχουν τοποθετηθεί σε τροχιά χαμηλού επιπέδου γύρω από τη Γη. Αυτό κάνει τις ταχύτητες σύνδεσης μεταξύ των δορυφόρων και του εδάφους όσο το δυνατόν πιο γρήγορες.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο κ. Μασκ διέθεσε το Starlink στην Ουκρανία, μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων  για να επικοινωνούν στο πεδίο της μάχης.

Η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία, η οποία ακρωτηρίασε την τουριστική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, εταιρείες όπως η Royal Caribbean, η οποία διαχειρίζεται τον δεύτερο μεγαλύτερο στόλο κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, είδαν βελτίωση στα κέρδη όταν οι περιορισμοί του Covid-19 χαλάρωσαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments