Διεθνή

Nature Human Behavior: Γιατί μερικοί άνθρωποι κάνουν ασπρόμαυρα όνειρα;

Nature Human Behavior: Γιατί μερικοί άνθρωποι κάνουν ασπρόμαυρα όνειρα;

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ποιες είναι αυτές οι επιρροές;

Αν συνήθως βλέπετε ζωντανά, έγχρωμα όνειρα, μια ξαφνική αλλαγή σε ασπρόμαυρο μπορεί να σας πει κάτι για τα συναισθήματα που κρύβονται «πίσω από τις σκηνές». Μπορεί να υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις για την ξαφνική εμφάνιση ασπρόμαυρων ονείρων, αλλά πρώτα αποκλείστε προφανείς επιρροές όπως π.χ. παρακολούθηση παλαιών ταινιών.

Ποιες είναι αυτές οι επιρροές;

Έλλειψη συναισθηματικής εμπλοκής

Τα απαλά χρώματα μπορεί να υποδηλώνουν «έλλειψη συναισθηματικής συμμετοχής στον ύπνο». Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι αισθάνεστε αποστερημένοι και ανίκανοι να μοιραστείτε τα αληθινά σας συναισθήματα με τους ανθρώπους της ζωής σας.

Ο φόβος των συναισθημάτων

Μπορεί επίσης να είναι ένας φόβος για αυτό που νιώθετε – ειδικά αν παλεύετε με ένα συναισθηματικό πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μπορείτε να βρείτε λύση. Όταν προσπαθείτε να επιβιώσετε σε μια περίοδο συναισθηματικής αναταραχής, γράφουν οι ειδικοί, το υποσυνείδητό σας μπορεί να προσπαθήσει να σας δώσει ένα «διάλειμμα» μειώνοντας τον κορεσμό των ονείρων σας.

Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα

Αν το ασπρόμαυρο όνειρό σας αποτελείται από μια σειρά καθημερινών γεγονότων ή αν επαναλαμβάνονται στοιχεία του ονείρου, είναι άλλος ένας δείκτης ότι το μυαλό σας προσπαθεί να σας δώσει χρόνο να χαλαρώσετε και να μην ανησυχείτε. Ωστόσο, εάν τα όνειρά σας είναι μπερδεμένα και ενοχλητικά αλλά εξακολουθούν να είναι ασπρόμαυρα, κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει.

Κρυφές ανησυχίες

Τα όνειρα που περιλαμβάνουν σύντομα γεγονότα ή σας λένε γεγονότα του παρελθόντος με μερική λεπτομέρεια μπορεί να σηματοδοτούν κρυφές ανησυχίες για μια κατάσταση που ήλπιζα ότι είχε επιλυθεί. Αυτά τα όνειρα μπορεί να προσπαθούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε την «πραγματική ιστορία» ή να συνεχίσετε να ερευνάτε την ύποπτη συμπεριφορά κάποιου. Είναι σημάδι ότι δεν έχετε αρκετά ξεκάθαρη εικόνα για το πρόσωπο ή το γεγονός στη ζωή σας.

Έλλειψη ελέγχου

Σε δύσκολες στιγμές ή αλλαγές στη ζωή, μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει έλλειψη ελέγχου. Τα ατυχήματα σας ακολουθούν συνεχώς, τα σχέδια ακυρώνονται ή ένα άτομο στη ζωή σας χειραγωγείται – σε κάθε περίπτωση, αυτή η έλλειψη ελέγχου αντικατοπτρίζεται στο βαρετό και ζοφερό όνειρό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments