Διεθνή

Ταιβάν: Πρόθυμη να παράγει «τσιπ δημοκρατίας» με τις ΗΠΑ

Ταιβάν: Πρόθυμη να παράγει «τσιπ δημοκρατίας» με τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Η Ταιβάν είναι πρόθυμη να παράγει «τσιπ δημοκρατίας» με τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Ταιβάν είναι πρόθυμη να παράγει «τσιπ δημοκρατίας» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Ταιβάν, Τσάι Ινγκ Γουέν, μετά από συνάντηση που είχε με τον κυβερνήτη της Αριζόνα, Νταγκ Ντούσι.

«Αντιμετωπίζοντας τον αυταρχικό επεκτατισμό και τις προκλήσεις της εποχής μετά την πανδημία, η Ταιβάν επιδιώκει να ενισχύσει τη συνεργασία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βιομηχανία ημιαγωγών και σε άλλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας», τόνισε η Τσάι Ινγκ Γουέν, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Ταϊπέι.

«Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία ασφαλέστερων αλυσίδων εφοδιασμού», συνέχισε. «Ανυπομονούμε να παράγουμε από κοινού τα Democracy Chips για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των δημοκρατικών εταίρων μας και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ευημερία».

Η επίσκεψη του Νταγκ Ντούσι είναι η τελευταία σε μια σειρά επισκέψεων Αμερικανών αξιωματούχων τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Κίνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments