Τεχνολογία

Δισκέτες στην Ιαπωνία: Υπουργός κηρύσσει πόλεμο στην παλιομοδίτικη τεχνολογία

Δισκέτες στην Ιαπωνία: Υπουργός κηρύσσει πόλεμο στην παλιομοδίτικη τεχνολογία

Πηγή Φωτογραφίας: The Japan Times

Ο Κόνο δήλωσε πως το υπουργείο του θα επανεξετάσει «γρήγορα» τη χρήση της δισκέτας και άλλων μέσων αποθήκευσης δεδομένων, συμπληρώνοντας ότι αυτή η στροφή προς τον εκσυγχρονισμό έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού της χώρας, Φούμιο Κισίντα.

Ο υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων της Ιαπωνίας κήρυξε τον πόλεμο στις δισκέτες, δεκαετίες αφότου η χρήση τους έγινε ξεπερασμένη.

Ο Τάρο Κόνο δήλωσε ότι θα επεκτείνει την προσπάθειά του να απαλλάξει τη γραφειοκρατία από ξεπερασμένα εργαλεία, καταργώντας σταδιακά τις δισκέτες και μεταφέροντας τις διοικητικές διαδικασίες στο διαδίκτυο.

Ο υπουργός, που στο παρελθόν έχει στραφεί ενάντια στη χρήση του φαξ και των προσωπικών σφραγίδων, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις ακόμη απαιτείται να χρησιμοποιούν δισκέτες, CD ή MiniDisc για να ολοκληρώσουν 1.900 διαδικασίες που σχετίζονται με την κυβέρνηση, όπως η υποβολή αιτήσεων και άλλων εγγράφων.

«Ο υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων κηρύσσει τον πόλεμο στις δισκέτες», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter την Τετάρτη. Το υπουργείο, συμπλήρωσε «θα αλλάξει αυτούς τους κανονισμούς, ώστε να γίνεται χρήση του διαδικτύου».

Ο Κόνο δήλωσε πως το υπουργείο του θα επανεξετάσει «γρήγορα» τη χρήση της δισκέτας και άλλων μέσων αποθήκευσης δεδομένων, συμπληρώνοντας ότι αυτή η στροφή προς τον εκσυγχρονισμό έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού της χώρας, Φούμιο Κισίντα.

Η Ιαπωνία δεν είναι η μόνη που επιμένει στις δισκέτες, πολλά χρόνια αφότου οι περισσότερες επιχειρήσεις και δημόσιοι φορείς εγκατέλειψαν τη χρήση τους, ως ξεπερασμένες. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αντικατέστησε τις δισκέτες που χρησιμοποιούνταν για τη διαχείριση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας μόλις το 2019, σχεδόν μία δεκαετία αφότου η Sony σταμάτησε να τοις κατασκευάζει.

Ο Κόνο ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο έπειτα από τον πρόσφατο ανασχηματισμό. «Ελάτε τώρα, δεν έχει μείνει τίποτα αναλογικό στην εξαιρετικά προηγμένη κοινωνία μας. Ωχ, μπλόκαρε το φαξ μου», είχε γράψει αστειευόμενος στο Twitter, για την αποστολή του να φέρει τη γραφειοκρατία της χώρας στην ψηφιακή εποχή.

Αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο Κόνο- πρώην υπουργός Εξωτερικών που κάποιοι θεωρούν πιθανό μελλοντικό πρωθυπουργό- θα καταφέρει να ξεφορτωθεί τις δισκέτες.

Το 2021, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ξεκίνησε μια προσωπική σταυροφορία ενάντια στις σφραγίδες hanko- που χρησιμοποιούνται για την υπογραφή συμβολαίων και άλλων εγγράφων- και τα φαξ, τα οποία ανέφερε ότι ευθύνονται για τα βουνά χαρτιού στην εθνική και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ζητήθηκε από τα υπουργεία να σταματήσουν να απαιτούν τη χρήση σφραγίδων για εκατοντάδες διαδικασίες, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα, τόσο αυτές όσο και τα φαξ παραμένουν σε χρήση.

Η ψηφιακή επανάσταση του Κόνο ήρθε αντιμέτωπη με πολιτικούς περιοχής όπου κατασκευάζονται οι σφραγίδες, που τον κατηγόρησαν ότι επιτίθεται σε ένα «σύμβολο της Ιαπωνίας». Επίσης, εκατοντάδες κυβερνητικές υπηρεσίες υποστήριξαν ότι θα ήταν αδύνατη η κατάργηση των φαξ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια εμπιστευτικών πληροφοριών, σε περίπτωση που στρέφονταν αποκλειστικά στο email.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments