Κόσμος

Μπάιντεν: Ο Ντόναλτ Τραμπ αντιπροσωπεύει έναν εξτρεμισμό που απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας

Μπάιντεν: Ο Ντόναλτ Τραμπ αντιπροσωπεύει έναν εξτρεμισμό που απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: CNN, AP News

Μπάιντεν: Ο Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε σπάνια, απευθείας επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του, καταγγέλλοντας τον «εξτρεμισμό» του Ντόναλντ Τραμπ και των οπαδών του

Ο Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε σπάνια, απευθείας επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του, καταγγέλλοντας τον «εξτρεμισμό» του Ντόναλντ Τραμπ και των οπαδών του, στους οποίους πρόσαψε ότι απειλούν να καταστρέψουν «τα ίδια τα θεμέλια» της αμερικανικής δημοκρατίας στην πόλη που υπήρξε το λίκνο της.

Στη Φιλαδέλφεια (Πενσιλβάνια, ανατολικά), διατράνωσε ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ και οι “ρεπουμπλικάνοι MAGA” αντιπροσωπεύουν έναν εξτρεμισμό που απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

Ο πρώην πρόεδρος και όσοι ενστερνίζονται την ιδεολογία που συνοψίζεται στη φράση Make America Great Again («Ας ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της») «δεν σέβονται το Σύνταγμα. Δεν πιστεύουν στο κράτος του δικαίου. Δεν αναγνωρίζουν τη βούληση του λαού», πολυβόλησε ο Δημοκρατικός πρόεδρος στην ομιλία που ο Λευκός Οίκος υποσχόταν πως θα είναι «μείζων».

Πίσω του, φωτισμένο στον νυχτερινό ουρανό, φόντο ήταν το Independence Hall, το κτίριο από κόκκινα τούβλα όπου υιοθετήθηκαν η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Ο 79χρονος Δημοκρατικός, ο οποίος εκφώνησε εκεί την πρώτη του προεκλογική ομιλία όταν διεκδικούσε την προεδρία, γνωρίζει πολύ καλά ότι η Πενσιλβάνια, η πολιτεία όπου βρίσκεται η Φιλαδέλφεια, είναι πιθανόν κλειδί των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου. Και, κατά συνέπεια, της υπόλοιπης θητείας του.

Η ομιλία του ηγέτη των Δημοκρατικών αντανακλά την πρόθεσή του να δραματοποιήσει τις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές, που παραδοσιακά δεν ευνοούν το κόμμα που αντιπροσωπεύεται στον Λευκό Οίκο. Σκοπός του είναι να τις μετατρέψει, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε δημοψήφισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αντιπρόσωποι της ριζοσπαστικής δεξιάς «εναγκαλίζονται την οργή. Τρέφονται από το χάος. Δεν ζουν στο φως της αλήθειας, αλλά στο σκοτάδι των ψεμάτων», πέταξε ο αρχηγός του κράτους, που θέλει να ηλεκτρίσει το εκλογικό ακροατήριο των Δημοκρατικών και να πείσει τους αναποφάσιστους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments