Διεθνή

Ρωσία: Στρατιωτικές δυνάμεις απέκρουσαν προσπάθεια κατάληψης του πυρηνικού σταθμού στη Ζαροποίζια

Ρωσία: Στρατιωτικές δυνάμεις απέκρουσαν προσπάθεια κατάληψης του πυρηνικού σταθμού στη Ζαροποίζια

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Ρωσία: Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια με μία επίθεση που πραγματοποίησαν πριν από τα μεσάνυχτα

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια με μία επίθεση που πραγματοποίησαν πριν από τα μεσάνυχτα, όπως ανέφερε σήμερα [3/9] το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια ενημέρωσή του.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, ουκρανική ναυτική δύναμη αποτελούμενη από 250 στρατιώτες επιχείρησε να αποβιβαστεί στην ακτή μιας λίμνης κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στα νότια της Ουκρανίας, περίπου στις 23:00 ώρα Ελλάδος, πριν από τα μεσάνυχτα χθες.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της απέκρουσαν την επίθεση με τη χρήση επιθετικών ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών. Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει την αναφορά.

Ουκρανία: Ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τη ρωσική βάση στην περιοχή Ενερχοντάρ

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε πλήγματα εναντίον ρωσικών θέσεων στην περιοχή γύρω από τη νότια πόλη Ενερχοντάρ, κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι απέσυρε από τον σταθμό τον οπλισμό της πριν από την επιθεώρησή του από ειδικούς του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Ομάδα του ΙΑΕΑ συγκεντρώνει στοιχεία στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στα όρια του Ενερχοντάρ που έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η αποκάλυψη από το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων ήταν ασυνήθιστη, καθώς ο στρατός σπανίως ανακοινώνει λεπτομερή στοιχεία για ειδικούς στόχους.

“Επιβεβαιώθηκε ότι στην περιοχή γύρω από τις πόλεις Χερσώνα και Ενερχοντάρ, πλήγματα ακριβείας από τις ένοπλες δυνάμεις μας κατέστρεψαν τρία συστήματα πυροβολικού του εχθρού όπως και μια αποθήκη με πυρομαχικά, σκοτώνοντας έναν αριθμό Ρώσων στρατιωτών”, αναφέρει ανάρτηση του γενικού επιτελείου στο Facebook, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου.

Στην ανάρτηση αυτή, δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες για τα πλήγματα. Η Χερσώνα βρίσκεται σχεδόν 300 χλμ νοτιοδυτικά του Ενερχοντάρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments