Διεθνή

LNG: Πέμπτο πλωτό τερματικό σταθμό LNG για τη Γερμανία

LNG: Πέμπτο πλωτό τερματικό σταθμό LNG για τη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: PRIME, totalenergies

LNG: Η Γερμανία είναι πανέτοιμη για την αποθήκευση του φυσικού αερίου και έτσι έχει φροντίσει να δημιουργήσει ενός ακόμα πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)

Η Γερμανία είναι πανέτοιμη για την αποθήκευση του φυσικού αερίου και έτσι έχει φροντίσει να δημιουργήσει ενός ακόμα πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το οποίο θα είναι το πέμπτο στη σειρά, προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα του καυσίμου που μπορεί να εισάγει η χώρα και μπορεί να αποτελέσει ευεργέτημα για τους γείτονες της χώρας που δεν έχουν χερσαία σύνορα.

Τον Μάιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είχε εξασφαλίσει τέσσερα από αυτά τα επαναχρησιμοποιημένα δεξαμενόπλοια LNG. Τα μετασκευασμένα πλοία, από τα οποία υπάρχουν λιγότερα από 70 παγκοσμίως, μπορούν να επαναεριοποιήσουν το υγρό ορυκτό αέριο μετά τη ναυσιπλοΐα. Εκτός από τα πέντε πλέον που οραματίζεται η γερμανική κυβέρνηση, ιδιώτες επενδυτές ελπίζουν να σταθμεύσουν άλλο ένα στο Λούμπμιν, όπου καταλήγουν στην ξηρά οι διαβόητοι αγωγοί Nord Stream.

«Όλα τα βήματα που μας απελευθερώνουν το συντομότερο δυνατό από τα νύχια των ρωσικών εισαγωγών είναι πιο αναγκαία από ποτέ σε αυτούς τους καιρούς», εξήγησε την Πέμπτη (1η Σεπτεμβρίου) ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Δράσης για το Κλίμα, παρουσιάζοντας την κοινοπραξία που θα λειτουργήσει τον νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU).

Καθένας από τους πέντε κινητούς τερματικούς σταθμούς LNG της κυβέρνησης θα μπορεί να παρέχει τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως, αν και ορισμένοι από αυτούς μπορεί να είναι σε θέση να αεριοποιήσουν περίπου 8 bcm. Οι εισαγωγές από τη Ρωσία ήταν ιστορικά περίπου 50 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.

Τα δύο πρώτα, με ελάχιστη χωρητικότητα 5 δισ. κυβικά μέτρα το καθένα, θα τεθούν σε λειτουργία πριν από το 2023, δήλωσε η κυβέρνηση, με αναμενόμενες ημερομηνίες έναρξης λειτουργίας περίπου τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2022. Οι άλλες τρεις προβλέπεται να αρχίσουν να λειτουργούν πριν από τον επόμενο χειμώνα.

«Θα έχουμε μια διαφορετική κατάσταση το επόμενο έτος», υποσχέθηκε ο Χάμπεκ. Ήταν «εντυπωσιακό» να επιτευχθεί τόσο γρήγορα η ανεξαρτησία από το ρωσικό φυσικό αέριο, πρόσθεσε, αναφέροντας τις δεκαετίες που χρειάστηκαν για να διολισθήσουμε στην εξάρτηση από τη Ρωσία.

«Μαζί, τα FSRUs μπορούν από μόνα τους να καλύψουν περίπου το ένα τρίτο της τρέχουσας ζήτησης φυσικού αερίου (έτος βάσης 2021 – 90,5 δισεκατομμύρια)», ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου.

Ο Χάμπεκ μίλησε επίσης για ένα δεύτερο ιδιωτικό FSRU που μπορεί να σταθμεύσει στο Ροστόκ, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν είναι ακόμη πρόθυμος να το συμπεριλάβει στις προβλέψεις της κυβέρνησης ούτε να αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες για το έργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments