Οικονομία

Live οι ανακοινώσεις για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο

Live οι ανακοινώσεις για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Θα ληφθούν άμεσα μέτρα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 10% και μακροπρόθεσμα για μείωση στο 30%, μέχρι το 2030, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο προχώρησαν σήμερα [7/9]ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Κ. Σκρέκα, θα ληφθούν άμεσα μέτρα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 10% και μακροπρόθεσμα για μείωση στο 30%, μέχρι το 2030. Επίσης, θα υπάρξει ψηφιακή παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας στο Δημόσιο ενώ θα διοριστεί σε κάθε υπηρεσία ένας «ενεργειακός υπεύθυνος» για τον έλεγχο των κτιρίων και των εγκαταστάσεων, με μια σειρά ανάλογων καθηκόντων. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα θεσπίσει κίνητρα και αντικίνητρα για την επίτευξη των στόχων.

Ο κος Σκρέκας προχώρησε και σε συστάσεις προς τους εργαζόμενους ενώ ανακοίνωσε και ότι την Δευτέρα 12/9 ξεκινά η πλατφόρμα του προγράμματος Ηλέκτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του δημοσίου με προϋπολογισμό 640 εκατ. ευρώ.

Ανάλογες συστάσεις και κίνητρα θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και για ιδιωτικό τομέα και νοικοκυριά.

Δείτε live:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments