Πολιτική

Βουλή: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Βουλή: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με μεγάλη πλειοψηφία κυρώθηκε από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ

Με μεγάλη πλειοψηφία κυρώθηκε από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ. Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ μαζί με το ΜεΡΑ25 και επιφυλάχθηκε η Ελληνική Λύση.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, ως στρατηγική επιλογή για την ενίσχυση των εθνικών συμφερόντων. Από την πλευρά τους,  ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στήριξαν την προσχώρηση των δύο χωρών στον ευρωατλαντικό μηχανισμό, εκφράζοντας παράλληλα ερωτηματικά ως προς τα οφέλη που θα έχει η χώρα σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης, ενώ ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, άσκησαν έντονη κριτική στη κυβέρνηση για τις επιλογές της και η Ελληνική Λύση δήλωσε επιφυλακτική ως προς την αναγκαιότητα της επικύρωσης του πρωτοκόλλου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

«Η διεύρυνση της Βορειανατολικής Συμμαχίας, με την ενσωμάτωση χωρών και μελών που σέβονται τις αρχές και  αξίες τις οποίες και η Ελλάδα υποστηρίζει και προσυπογράφει, αποτελεί στρατηγική επιλογή για την ενίσχυση των εθνικών συμφερόντων της χώρας, και τόσο η κυβέρνηση και εγώ, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το έχουν διατυπώσει επανειλημμένα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments