Διεθνή

Γαλλία – Γερμανία: Έτοιμες για ελάχιστο συντελεστή εταιρικού φόρου

Γαλλία – Γερμανία: Έτοιμες για ελάχιστο συντελεστή εταιρικού φόρου

Πηγή Φωτογραφίας: AEROREPORT

Η Γαλλία και η Γερμανία είναι έτοιμες να εισάγουν έναν ελάχιστο συντελεστή εταιρικού φόρου,

Η Γαλλία και η Γερμανία είναι έτοιμες να εισάγουν έναν ελάχιστο συντελεστή εταιρικού φόρου, εάν δεν υπάρξει τελικά ευρωπαϊκή συμφωνία μεταξύ των 27 κρατών – μελών.

Αυτό συνάγεται από τις σχετικές δηλώσεις των Υπουργών Οικονομικών των δύο ισχυρότερων οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ουγγαρία αντιτίθεται στην υιοθέτηση από την ΕΕ ενός ελάχιστου φόρου για τις εταιρείες 15%, που θα επέτρεπε την εφαρμογή εντός του μπλοκ αυτού του σχεδίου που έχει εκπονηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Γαλλία και η Γερμανία ανέλαβαν την πρωτοβουλία εντός της ΕΕ, αποφασίζοντας να θεσπίσουν έναν ελάχιστο φόρο από το 2023.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά μια ευρωπαϊκή προσέγγιση. Προσπαθούμε να πείσουμε όλα τα κράτη μέλη, και ιδιαίτερα ένα συγκεκριμένα», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ πριν από τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Πράγα. , μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρούνο Λεμέρ.

«Λάβαμε την απόφαση να εισαγάγουμε την ελάχιστη εταιρική φορολογία στη Γερμανία, εάν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή συμφωνία για αυτό, και νομίζω ότι και άλλοι θα είναι ανοιχτοί σε μια παρόμοια προσέγγιση».

Σύμφωνα με το Παρίσι, οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να βρουν τρόπο να υιοθετήσουν το σχέδιο ελάχιστου εταιρικού φορολογικού συντελεστή, χωρίς να περιμένουν την Ουγγαρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ουγγαρία, αυτό το έργο θα μπορούσε να βλάψει την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία υποφέρει από τον αιχμηρό πληθωρισμό και την αυξανόμενη ενεργειακή κρίση, με τη Ρωσία να μειώνει τις παραδόσεις φυσικού αερίου, κάτι που αντανακλάται επίσης στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Ο Μπρούνο Λεμέρ είπε ότι πρέπει να επιδεικνύεται «δικαιοσύνη» σε περιόδους οικονομικής κρίσης, κάτι που συνεπάγεται ταχεία εφαρμογή του σχεδίου, το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments