Διεθνή

Γέφυρα του Λονδίνου: Όλα όσα θα συμβούν τις επόμενες 10 ημέρες

Γέφυρα του Λονδίνου: Όλα όσα θα συμβούν τις επόμενες 10 ημέρες

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έκλεισε τα μάτια της για πάντα σε ηλικία 96 ετών. Ακολουθεί, πλέον, η λεγόμενη «Γέφυρα του Λονδίνου», η οποία προβλέπει τα ακόλουθα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έκλεισε τα μάτια της για πάντα σε ηλικία 96 ετών. Ακολουθεί, πλέον, η λεγόμενη «Γέφυρα του Λονδίνου», η οποία προβλέπει τα ακόλουθα.

Το πρώτο άτομο που θα ενημερωθεί για τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας θα είναι ο Ιδιωτικός Γραμματέας της, ο σερ Κρίστοφερ Γκάιντ. Αυτός θα έχει ως αποστολή να ειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Στη συνέχεια θα πρέπει να προφέρει αυτήν την πρόταση: «Η Γέφυρα του Λονδίνου είναι κάτω». Το Υπουργείο Εξωτερικών θα μεταδώσει τα νέα στα 36 έθνη της Κοινοπολιτείας. Αρχηγοί κρατών, Πρέσβεις και Πρωθυπουργοί σε όλο τον κόσμο θα ενημερωθούν για αυτήν την τραγωδία και όλα θα τηρηθούν κατά διακριτική ευχέρεια.

Ο θάνατος της Βασίλισσας θα ανακοινωθεί, πρώτα, με αποστολή από την Ένωση Τύπου και όλα τα ΜΜΕ θα ενημερωθούν για αυτό ταυτόχρονα.

Το «σύστημα μετάδοσης ραδιοειδοποίησης» (Rats), ένα είδος συναγερμού που σχεδιάστηκε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, θα ηχήσει ωστόσο στις εγκαταστάσεις του BBC. Μια συσκευή που χρησιμοποιούσαν εδώ και δεκαετίες τα ΜΜΕ σε περίπτωση απώλειας μιας βασιλικής προσωπικότητας.

Όταν το Παλάτι επιβεβαιώσει τον θάνατο του κυρίαρχου, αυτά τα φώτα θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν, για να υποδείξουν στους DJ να παίξουν θλιβερή μουσική. Οι παρουσιαστές της τηλεόρασης του BBC θα φορούν μαύρες γραβάτες. Οι δημοσιογράφοι του Sky News λέγεται ότι έχουν επαναλάβει την κάλυψη του θανάτου της βασίλισσας εδώ και χρόνια -κωδικό όνομα: «Ms Robinson». Ετοιμάζονται να καλέσουν βασιλικούς εμπειρογνώμονες, που έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια για να μιλήσουν αποκλειστικά στο κανάλι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Times» ετοίμαζαν έντεκα καθημερινά εξώφυλλα.

Την ίδια στιγμή, ο ιστότοπος του Στέμματος θα εμφανίζει μια απλή σκοτεινή σελίδα.  Οι Βρετανοί θα επιστρέψουν από τη δουλειά νωρίτερα και οι πιλότοι των αεροπλάνων θα ανακοινώσουν τα νέα στους επιβάτες τους.

Η Βασίλισσα θα ξεκουραστεί στην αίθουσα του θρόνου του Παλατιού του Μπάκιγχαμ. Το φέρετρό του θα φυλάσσεται εκεί από τέσσερις φρουρούς γρεναδιέρων. Οι υπάλληλοι της Βασίλισσας θα ακολουθήσουν διαδικασίες που γνωρίζουν άψογα, πριν δώσουν τη θέση τους στο επιτελείο του Πρίγκιπα Καρόλου. Οι σημαίες θα είναι μεσίστιες και οι καμπάνες του Αβαείου του Γουέστμινστερ θα χτυπήσουν στο Λονδίνο.

Στο πρωτόκολλό της που αποκαλύφθηκε το 2014, η Εθνική Ένωση Αξιωματικών Πολιτών συνιστά στις τοπικές αρχές να διαθέτουν βιβλία συλλυπητηρίων σε δημαρχεία, βιβλιοθήκες και μουσεία την επόμενη ημέρα του θανάτου. Σε επαρχιακές πόλεις θα τοποθετηθούν μεγάλες οθόνες ώστε το κοινό να μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων. Μερικές ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες θα στεγαστούν στο παλάτι, άλλοι θα μείνουν στο Claridge’s Hotel.

Η κυβερνητική ομάδα, αρμόδια για τον συντονισμό της αστυνομίας, της ασφάλειας, των μεταφορών και των ενόπλων δυνάμεων, θα συναντηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού. Στη συνέχεια, θα τυπωθούν 10.000 εισιτήρια, προκειμένου να προσκληθούν προσωπικότητες από όλες τις πλευρές στην ανακήρυξη του βασιλιά Καρόλου Γ’, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα.

Το βράδυ του θανάτου της Ελισάβετ Β’, ο Πρίγκιπας Κάρολος θα πρέπει να εκφωνήσει ομιλία. Το επόμενο πρωί θα ηχήσουν 41 κανόνια από το Χάιντ Παρκ και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα ανακηρυχθεί βασιλιάς στις 11 π.μ., στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με την Πρωθυπουργό. Τις επόμενες εννέα ημέρες, θα ξεκινήσει επίσημη περιοδεία, επισκεπτόμενος τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Τέσσερις ημέρες μετά την απώλεια της Βασίλισσας, η σορός της θα μεταφερθεί στο Γουέστμινστερ από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, πριν γίνει η λειτουργία. Εκεί θα εκτίθεται 23 ώρες το 24ωρο για τέσσερις ημέρες, ώστε το κοινό να την αποχαιρετήσει. Το φέρετρό της θα καλύπτεται από ένα επίπλαστο καπάκι για να κρύψει τα κοσμήματα του Στέμματος.

Η κηδεία της Βασίλισσας θα γίνει στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όταν επιστρέψει ο Πρίγκιπας Κάρολος, παρουσία 2.000 καλεσμένων. Την ίδια ημέρα, τα καταστήματα θα κλείσουν και το Χρηματιστήριο θα σταματήσει τις συναλλαγές για την ημέρα. Το Έθνος θα τηρήσει επίσης δύο λεπτά σιγής το μεσημέρι. Θα τελεστεί Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ και η Βασίλισσα θα ταφεί στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI.

Η απώλειά της θα έχει αντίκτυπο και στους τίτλους ευγενείας των διαδόχων της. Έτσι, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ θα γίνει Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Κέιτ Μίντλετον Πριγκίπισσα της Ουαλίας. 

Τον Φεβρουάριο, η Βασίλισσα εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία η Καμίλα της Κορνουάλης να υιοθετήσει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’. Μια χάρη, που δόθηκε ως απόλυτο δώρο, 70 χρόνια μετά την έναρξη της βασιλείας της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments