Οικονομία

Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ: Δεν έλαβε καμία απόφαση για τα ενεργειακά

Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ: Δεν έλαβε καμία απόφαση για τα ενεργειακά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δεν ελήφθη καμία συγκεκριμένη απόφαση για τα ενεργειακά

Το έκτακτο Συμβούλιο της ΕΕ, των υπουργών Ενέργειας ολοκληρώθηκε χωρίς καμία συγκεκριμένη απόφαση, με αποτέλεσμα οι 27 να δίνουν την σκυτάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Μαζί με την Επιτροπή πρέπει να εργαστούμε γρήγορα και να προετοιμάσουμε μια συντονισμένη λύση σε επίπεδο ΕΕ, προκειμένου να μετριαστούν οι υψηλές τιμές της ενέργειας το συντομότερο δυνατό. Δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση και σίγουρα δεν ήταν η τελευταία που κάνουμε. Καταφέραμε όμως να βρούμε μια σαφή κατεύθυνση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Τώρα γνωρίζουμε ακριβώς ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εμπορίου της Τσεχίας, Ζοζέφ Σικέλα, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Μιλώντας για τους τέσσερις βασικούς τομείς στους οποίους τα κράτη μέλη αναμένουν από την Επιτροπή να παρουσιάσει συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις εντός των ημερών ο κ. Σικέλα τόνισε ότι το Συμβούλιο θα αναλύσει τις προτάσεις της Κομισιόν, όταν αυτές θα είναι έτοιμες, ενώ υπογράμμισε, εκ μέρους της τσεχικής προεδρίας ότι «η Ευρώπη είναι ενωμένη. Καταφέραμε να συμφωνήσουμε στο γέμισμα των αποθηκών φυσικού αερίου πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν και να αυξήσουμε τις χωρητικότητες έως και 83%. Διαθέτουμε επίσης μηχανισμό αλληλεγγύης και μείωσης της ζήτησης φυσικού αερίου. Αυτό θα εξασφαλίσει έναν ασφαλή χειμώνα για την Ευρώπη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments