Οικονομία

Τζεντιλόνι στο Eurogroup: Η λύση είναι συνεργασία δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής

Τζεντιλόνι στο Eurogroup: Η λύση είναι συνεργασία δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Τι δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, στη συνέντευξη Τύπου του Eurogoup.

«Συζητήσαμε σήμερα την οικονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ. Νομίζω ότι έχουμε δύο λέξεις-κλειδιά: η μία είναι η αβεβαιότητα και η άλλη η συνεργασία. Αβεβαιότητα, διότι παρόλα αυτά, η οικονομία της ζώνης του ευρώ παρέμεινε σε ισχυρή βάση το πρώτο εξάμηνο του έτους: το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7% το πρώτο τρίμηνο και 0,8% το δεύτερο. Η απασχόληση συνέχισε να αυξάνεται και το ποσοστό ανεργίας, στο 6,6%, βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό».

Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, στη συνέντευξη Τύπου του Eurogoup. 

Ο Πάολο Τζεντιλόνι υπογράμμισε ότι ωστόσο, ότι οι τελευταίοι δείκτες κλίματος και η παγκόσμια συνολική κατάσταση, τα στοιχεία για τις τιμές, τον πληθωρισμό, την ενέργεια, όλα δείχνουν επιβράδυνση της οικονομικής δυναμικής τους επόμενους μήνες. Ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στο 9,1%, με μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών. Αυτό διαβρώνει την αγοραστική δύναμη και προκαλεί αυξανόμενο πόνο στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Μια ύφεση δεν είναι αναπόφευκτη, και ειλικρινά ο κίνδυνος έχει προφανώς αυξηθεί.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.