Πολιτική

Καραμανλής: Τα έργα που ανακοινώσαμε στην Θεσσαλονίκη γίνονται πράξη

Καραμανλής: Τα έργα που ανακοινώσαμε στην Θεσσαλονίκη γίνονται πράξη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο υπουργός επεσήμανε ότι και η επέκταση προς την Καλαμαριά, του μετρό, θα είναι έτοιμη ένα εξάμηνο μετά την παράδοση της βασικής γραμμής.

Η Θεσσαλονίκη «αφήνει πίσω της ένα χθες, γεμάτο γκρίνια» για τα ελλείμματα σε έργα υποδομής και, πλέον, σημαντικά έργα γίνονται πράξη, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση της ΝΔ, στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καραμανλής έφερε, ως παράδειγμα, την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο έργο του μετρό, λέγοντας : Το πιο σύντομο ανέκδοτο σε αυτή την πόλη ποιο ήταν; Το μετρό της Θεσσαλονίκης. Ε, λοιπόν ακόμη ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες σας δεν το πιστεύουν. Αλλά, σήμερα που μιλάμε, γίνονται δοκιμαστικές λειτουργίες στα δύο τρίτα των διαδρομών. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το μετρό είναι στην τελική του φάση».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι και η επέκταση προς την Καλαμαριά, του μετρό, θα είναι έτοιμη ένα εξάμηνο μετά την παράδοση της βασικής γραμμής.

«Η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας, αφήνει ένα χθες πίσω της. Ένα χθες γεμάτο γκρίνια, γιατί όντως υπήρχε ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα σε όλα τα έργα υποδομής» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: «Σήμερα, λοιπόν, εμείς δε μιλάμε με λόγια του αέρα. Αυτά που έχουμε ανακοινώσει γίνονται πράξη. Και γίνονται πράξη πολύ σημαντικά έργα, όπως είναι το μετρό, όπως το fly over, όπως είναι η σύνδεση του έκτου προβλήτα, έτσι ώστε η πόλη της Θεσσαλονίκης να γίνει αυτό που δεκαετίες όλοι οραματιζόμαστε, η πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτά είναι έργα που δεν βρίσκονται στη φαντασία μας, αλλά είναι έργα σε φάση υλοποίησης».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι είναι γενική η παραδοχή ότι υπάρχει «επιτακτική» ανάγκη για έργα στη δυτική πλευρά της πόλης και σε ότι αφορά την επέκταση του μετρό προς τις δυτικές συνοικίες υπογράμμισε ότι προϋπόθεση για να γίνουν ανακοινώσεις είναι η ολοκλήρωση της μελέτης ανάπτυξης του μετρό Θεσσαλονίκης «μέσα στον επόμενο χρόνο».

«Όταν θα είμαστε έτοιμοι με σοβαρότητα θα βγούμε και θα πούμε, θα χρηματοδοτηθεί από αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο, εκεί θα είναι οι σταθμοί, θα κοστίσει αυτά τα λεφτά».

Σημείωσε, ότι εξίσου σημαντική είναι και η επέκταση του μετρό προς το αεροδρόμιο της πόλης. Τόνισε, ακόμη, ότι και μικρότερα έργα ξεμπλοκάρουν και προχωρούν, μαζί με τα μεγαλύτερα που έχει ανάγκη η πόλη.

«Η Θεσσαλονίκη, αν θέλουμε να είναι μια πόλη υπόδειγμα για τη Βαλκανική, τι χρειάζεται; Χρειάζεται αξιόπιστα μέσα μεταφοράς, ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, ένα μετρό, ένα λιμάνι που να το έχουμε συνδέσει οδικώς και σιδηροδρομικώς. Αυτά, όλα, γίνονται» ανέφερε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments