Ελλάδα

Τουρκική ενόχληση από την τριήμερη επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου

Τουρκική ενόχληση από την τριήμερη επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου πρόκειται να πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στην Χάλκη, την Ρόδο και το Καστελλόριζο.

Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η τουρκική πλευρά από την προγραμματισμένη για τις επόμενες τρεις ημέρες επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου πρόκειται να πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στην Χάλκη, την Ρόδο και το Καστελλόριζο. Η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου θα διαρκέσει από αύριο, Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί αύριο Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, στη Χάλκη, για να παρακολουθήσει την τελετή λήξης του Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης-Δημήτρης Κρεμαστινός και να παραστεί στην τελετή του αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Ρόδο, για το 4ο Συμπόσιο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στο Καστελλόριζο, για να παραστεί στις εκδηλώσεις του Δήμου Mεγίστης για τον εορτασμό της 79ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

Ωστόσο, η πλευρά της Τουρκία, διά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, παρουσιάζει την τριήμερη επίσκεψη σαν «σημαντική» και «απειλητική», διότι πρόκειται για νησιά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη γείτονα.

Χαρακτηριστικά, το δίκτυο «Haberler» κάνει λόγο για μία «κίνηση με νόημα που προέρχεται από τον γείτονα», αφού η υποτιθέμενη «παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών από τις ελληνικές δυνάμεις στο Αιγαίο επέτεινε περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών».

Επιπλέον, η Ελληνίδα αρχηγός του Κράτους θα επισκεφθεί «βραχονησίδες που είναι οπλισμένες από την Ελλάδα, αν και δεν είναι δυνατή η διευθέτηση σύμφωνα με τη Συμφωνία της Λωζάννης».

«Η επίσκεψη αυτή της Σακελλαροπούλου θεωρείται ως επίσκεψη τόνωσης του ηθικού στους συνοριοφύλακες και τους πολίτες της περιοχής, σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

Ιδιαιτέρως αρνητικά αντιμετωπίζεται και το ότι η κ. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί και το Καστελλόριζο, το οποίο βρίσκεται «απέναντι από την περιοχή Kaş της Αττάλειας, η οποία απέχει μόλις 1,8 χιλιόμετρα από την Τουρκία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments