Διεθνή

Γαλλία: Έντονες διαφωνίες στη ριζοσπαστική αριστερά

Γαλλία: Έντονες διαφωνίες στη ριζοσπαστική αριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: France 24/The Times of Israel

Οι διαφωνίες προκάλεσαν την αντίδραση του εμβληματικού ηγέτη της Ανυπότακτης Γαλλίας και επικεφαλής της NUPES, Ζαν – Λυκ Μελανσόν,

Οι διαφωνίες πληθαίνουν στους κόλπους της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς (NUPES), με βασικό επίδικο ζήτημα την απήχηση αυτού του συνασπισμού κομμάτων, που  βρίσκεται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι διαφωνίες προκάλεσαν την αντίδραση του εμβληματικού ηγέτη της Ανυπότακτης Γαλλίας και επικεφαλής της NUPES, Ζαν – Λυκ Μελανσόν, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν οι σχετικοί θρήνοι και οι μεμψιμοιρίες για ανεπαρκή ανοίγματα προς τα αριστερά.

«Ζητώ να σταματήσουμε τις ιερεμιάδες» στους κόλπους της Nupes, τόνισε ο Μελανσόν, με κύριους αποδέκτες τον εσωκομματικό του αντίπαλο Φρανσουά Ρουφέν και τον κομμουνιστή Φαμπιέν Ρουσσέλ, με τους δύο άνδρες να υποστηρίζουν ότι ο συνασπισμός των κομμάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν αρθρώνει έναν πειστικό λόγο για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Χθες, ο ηγέτης του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος υποστήριξε ότι η Nupes δεν πείθει τον αγροτικό κόσμο και την εργατική τάξη.

«Ζητώ να σταματήσουμε τις θρηνωδίες, δεν πρέπει να έχουμε τόσες ενοχές,  έχουμε προχωρήσει και κερδίσουμε πόντους», αντέδρασε ο Μελανσόν, ο οποίος συνέχισε απαντώντας στο όργανο του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματο «L’ Humanité»: «Σίγουρα, πρέπει και μπορούμε πάντα να κάνουμε περισσότερα πράγματα, αλλά έχουμε γίνει το πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των ανέργων, των επισφαλώς εργαζομένων, των νέων κάτω των 35 ετών, των αστικών κέντρων, είμαστε κατεξοχήν οι άνθρωποι των ταπεινωμένων και των καταπιεσμένων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments