Τεχνολογία

Έλον Μασκ: Η Starlink με την Apple κάνουν έντονες συζητήσεις αυτή την περίοδο

Έλον Μασκ: Η Starlink με την Apple κάνουν έντονες συζητήσεις αυτή την περίοδο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Είχαμε πολλά υποσχόμενες συζητήσεις με την Apple σχετικά με τη συνδεσιμότητα του Starlink

Ο δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι η εταιρεία δορυφορικού ίντερνετ, Starlink βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μασκ έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter ότι «είχαμε πολλά υποσχόμενες συζητήσεις με την Apple σχετικά με τη συνδεσιμότητα του Starlink. Προφανώς, η ομάδα του iPhone είναι εξαιρετικά έξυπνη».

Η Apple παρουσίασε νωρίτερα αυτή τη βδομάδα το νέο iPhone 14, το οποίο θα χρησιμοποιεί δορυφορική υπηρεσία για να επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις έκτακτης ανάγκης ακόμα και όταν δεν έχουν σήμα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μασκ, η σύνδεση δορυφόρων και κινητών τηλεφώνων θα είναι αποδοτικότερη, εάν το λογισμικό και ο εξοπλισμός της συσκευής προσαρμοστεί στο σήμα που εκπέμπεται από δορυφόρους, αντί να προσαρμοστεί το σύστημα του Starlink.

Συνεπώς, ο δισεκατομμυριούχος άφησε να εννοηθεί ότι η Apple θα πρέπει να προσαρμόσει τις συσκευές της προκειμένου να συνδεθούν με τους δορυφόρους της Starlink.

Η Apple προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει από την πλευρά της την ύπαρξη συνομιλιών με τον Έλον Μασκ.

Υπενθυμίζεται ότι η Starlink στέλνει δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά, οι οποίοι στη συνέχεια εκπέμπουν σήμα broadband Ίντερνετ στη Γη. Κατά τον δισεκατομμυριούχο, στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει Ίντερνετ σε απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη και γενικά σε περιοχές, όπου η σύνδεση είναι δύσκολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments