Πολιτική

Μητσοτάκης: «Δεν είμαι εγώ που είπα Ερντογάν γιοκ»

Μητσοτάκης: «Δεν είμαι εγώ που είπα Ερντογάν γιοκ»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Αναφερόμενος ειδικότερα στις σχέσεις του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε την αδιαλλαξία του Ερντογάν

Εκτενείς αναφορές στις διμερείς μας σχέσεις με την Τουρκία περιέχει η συνέντευξη που δίνει ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε, εισαγωγικά, ότι «θα συνεχίσουμε να δίνουμε σαφείς απαντήσεις εντός και εκτός Ελλάδας» και ότι «κανείς στο εξωτερικό δεν πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά είναι απειλή για την Τουρκία, αντιθέτως πιστεύουν ότι η Άγκυρα απειλεί τα νησιά μας μετά μάλιστα τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου».

Αναφερόμενος ειδικότερα στις σχέσεις του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε την αδιαλλαξία του Ερντογάν, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο.

«Δεν είμαι εγώ που διέκοψα τις συνομιλίες. Δεν είμαι εγώ που είπα Ερντογάν γιοκ. Είμαι πάντα ανοιχτός να συζητήσω με τον Ερντογάν και εκτιμώ ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μία συνάντηση. Τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα η πρώτη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας στην οποία πιθανόν θα προσκληθεί και η Τουρκία. Εμείς δεν πρόκειται να θέσουμε κάποιο εμπόδιο στη συμμετοχή της Άγκυρας. Όμως θα πρέπει η Τουρκία να σκεφτεί ότι ο κ. Ερντογάν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική επιχειρηματολογία και να απαντήσει αν η προκλητικότητα συνάδει με την επιθυμία να έχει στενότερη σχέση με Ευρώπη».

Σχετικά με την Κύπρο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή διάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας: «Η συμμετοχή της Τουρκίας στη σύνοδο της Πράγας, συνιστά μία έμμεση αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς η Κύπρος είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης που επεσήμανε ότι εάν υπάρξει συνάντηση με τον Ερντογάν, θα πρέπει να γίνει μία «ειλικρινής συζήτηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments