Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: «Χρηματοδοτούνταν και ελληνικά κόμματα από τον Πούτιν»;

Νέα Δημοκρατία: «Χρηματοδοτούνταν και ελληνικά κόμματα από τον Πούτιν»;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στις αποκαλύψεις περί χρηματοδοτήσεων από τη Ρωσία σε ξένα κόμματα

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στις αποκαλύψεις περί χρηματοδοτήσεων από τη Ρωσία σε ξένα κόμματα και αναρωτιέται αν αυτό περιλαμβάνει και ελληνικά.

«Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της Ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν. Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».

Θυμίζεται ότι σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η Ρωσία μετέφερε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε ξένα πολιτικά κόμματα, αξιωματούχους και πολιτικούς σε πάνω από 24 χώρες από το 2014 και μετά, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Μόσχα για να αυξήσει την επιρροή της στο εξωτερικό.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments