Διεθνή

Ρωσία: Η Βουλή εξετάζει ενδεχόμενο ανάκρισης του υπουργού Άμυνας

Ρωσία: Η Βουλή εξετάζει ενδεχόμενο ανάκρισης του υπουργού Άμυνας

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Είναι σχεδόν άγνωστο για την Κρατική Δούμα να καλέσει υπουργό Άμυνας για να λογοδοτήσει

Η Κάτω Βουλή της Ρωσίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο κλήσης του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για ανάκριση σε κλειστή συνεδρίαση, δήλωσε ο ανώτερος βουλευτής Σεργκέι Μιρόνοφ, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant.

Είναι σχεδόν άγνωστο για την Κρατική Δούμα να καλέσει υπουργό Άμυνας για να λογοδοτήσει. Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν επικριθεί ανοιχτά από στρατιωτικούς σχολιαστές αυτή την εβδομάδα, αφού έχασαν τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της περιοχής Χάρκοβο της Ουκρανίας από μια αστραπιαία προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο Μιρόνοφ, σθεναρός υποστηρικτής της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και επικεφαλής του μικρού κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» που υποστηρίζει το Κρεμλίνο, φέρεται να είπε ότι το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας, που διαχειρίζεται τις εργασίες του επιμελητηρίου, θα συζητήσει το θέμα τη Δευτέρα.

Ο Μιρόνοφ είχε αναρτήσει στο Twitter την Τετάρτη ότι το κόμμα του είχε προτείνει τη συνάντηση με τον Σόιγκου “ώστε οι βουλευτές να μιλήσουν μαζί του κεκλεισμένων των θυρών και να υποβάλουν όλες τις ερωτήσεις που ενδιαφέρουν εμάς και τους πολίτες”.

Η ήττα της Ρωσίας στην περιοχή του Χάρκοβο ήταν η μεγαλύτερη από τότε που απωθήθηκε από την προέλαση στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Μόσχα λέει ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» όπως την αποκαλεί – ήταν απαραίτητη για να αποτραπεί η χρήση της Ουκρανίας ως πλατφόρμα για δυτική επιθετικότητα και να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους. Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του απορρίπτουν αυτά τα επιχειρήματα ως αβάσιμα προσχήματα για έναν επιθετικό πόλεμο αυτοκρατορικού τύπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments