Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η ΝΔ μοιράζει το Ταμείο Ανάκαμψης στους λίγους

Ηλιόπουλος: Η ΝΔ μοιράζει το Ταμείο Ανάκαμψης στους λίγους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

“Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα εστιάσει στο προγραμματικό σκέλος και θα απαντήσει στο τί σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση για την κοινωνική πλειοψηφία” ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο Κόκκινο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, συμπλήρωσε: “Το πρόβλημα με την ενέργεια και την ακρίβεια δεν είναι απλώς δημοσιονομικό αυτή τη στιγμή, είναι ζήτημα ρυθμιστικό, ζήτημα αλλαγής μοντέλου. Χρειάζεται η αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, πλαφόν στη χονδρική, χρειάζεται μια δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, χρειάζεται να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας”.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης 

“Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης καθόλου. Και αυτό γιατί τα πρώτα 500 εκατ. ευρώ από το ταμείο πηγαίνουν σε λιγότερους από 20 επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι καθολικά αποκλεισμένοι με την πολιτική της ΝΔ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για εμάς όμως είναι μια βασική πηγή χρηματοδότησης. Δεύτερη πηγή χρηματοδότησης είναι η φορολόγηση των υπερκερδών, που δεν αφορά μόνο στην ενέργεια αλλά και στις εταιρείες πετρελαίου. Εξίσου σε αυτό το πεδίο δεν έχει κάνει τίποτα η ΝΔ”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Στη συνέχεια τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι κομβικό το ζήτημα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου: “Η δημοκρατία είναι το οξυγόνο της κοινωνίας. Όταν έχεις μια κυβέρνηση που λειτουργεί με παρακρατικούς όρους και καλύπτει την ανομία, είναι σίγουρο ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για το αν ο κόσμος μπορεί να βγάλει το μήνα”. “Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση ανομίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments