Διεθνή

Πακιστάν: Μολυσματικές ασθένειες μετά τις πλημμύρες

Πακιστάν: Μολυσματικές ασθένειες μετά τις πλημμύρες

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Η κυβέρνηση της επαρχίας Sindh ανέφερε σε έκθεσή της κρούσματα ελονοσίας, συμπεριλαμβανομένων 588 επιβεβαιωμένων και 10.604 υπόπτων, 17.977 περιπτώσεων διάρροιας και 20.064 περιπτώσεων δερματικών παθήσεων

Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για μολυσματικές και υδατογενείς ασθένειες σε μια μέρα στο νότιο Πακιστάν μετά τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από βροχοπτώσεις και λιώσιμο παγετώνων, σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Η κυβέρνηση της επαρχίας Sindh ανέφερε σε έκθεσή της κρούσματα ελονοσίας, συμπεριλαμβανομένων 588 επιβεβαιωμένων και 10.604 υπόπτων, 17.977 περιπτώσεων διάρροιας και 20.064 περιπτώσεων δερματικών παθήσεων.

Συνολικά 2,3 εκατομμύρια ασθενείς έχουν νοσηλευτεί από την 1η Ιουλίου σε νοσοκομεία υπαίθρου που έχουν δημιουργηθεί στην πλημμυρισμένη περιοχή.

Οι πλημμύρες στα νότια της χώρας επηρέασαν σχεδόν 33 εκατομμύρια Πακιστανούς και προκάλεσαν ζημιές που υπολογίζονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε, επίσης, 1.508 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 536 παιδιών και 308 γυναικών.

Οι ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων, που έχουν βυθίσει τεράστιες εκτάσεις του Πακιστάν, συμβαίνουν μόνο μία φορά κάθε εκατό χρόνια, αλλά το φαινόμενο είναι πιθανόν να γίνει πιο έντονο και περισσότερο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments