Focus

Holger Rune: Ο νέος αντικαταστάτης του Στέφανου Τσιτσιπά

Holger Rune: Ο νέος αντικαταστάτης του Στέφανου Τσιτσιπά

Πηγή Φωτογραφίας: Tennisavisen

Holger Rune: Ο 19χρονος Δανός με το αστείρευτο σταριλίκι, είναι γεννημένος για να προκαλεί.

O Holger Rune δεν είναι ένας συνηθισμένος 19χρονος. Νο 1 στον κόσμο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες μοιάζει να είναι γεννημένος για να πρωταγωνιστεί. Το ύφος του, η φάτσα του όταν χάνει, οι εκρήξεις του και φυσικά το πάθος για το τένις τον έκαναν γρήγορα πολύ γνωστό. Μόλις πέρυσι κόντραρε τον αγαπημένο του Novak Djokovic στα γήπεδα της Νέας Υόρκης και αποθεώθηκε από το κοινό του ιστορικού Arthur Ashe. Φέτος, έδειξε ότι είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, αλλά διάολε είναι μόλις 19.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Ο Δανός φέτος διένυσε την πρώτη του χρονιά ως κανονικός επαγγελματίας και τα έκανε όλα. Κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά της ATP, στο Μόναχο, έφτασε στα προημιτελικά του Roland Garros αποκλείοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά, εκ των φαβορί του τουρνουά και στη συνέχεια έκανε τη μεγαλύτερη κοιλιά της καριέρας του, έχοντας 10 ήττες στα επόμενα 12 παιχνίδια του. Στο ενδιάμεσο δήλωσε ότι ο Federer στην ηλικία του ήταν περίπου 40 φορές χειρότερος παίκτης από εκείνον, ξενίζοντας τους πάντες και φρόντισε να αποκτήσει τους δικούς του haters, όπως κάθε superstar που σέβεται τον εαυτό του. Βέβαια, ο Federer είναι το είδωλό του, οπότε μάλλον η δήλωση προέρχεται από νεανική βλακεία. Ας επιστρέψουμε στο τώρα όμως.

Στο Σινσινάτι ο 19χρονος έπαιξε στο διπλό μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά με τη μεταξύ τους χημεία να ξεχωρίζει. Ο Rune έφτασε ως τον 3ο γύρο του US Open, δείχνοντας ότι έχει βρει τον καλό του εαυτό. Σε έναν κόσμο που περιστρέφεται γύρω από τον Carlos Alcaraz, ο ένα χρόνο μεγαλύτερος του, Δανός καλείται καθημερινά να δείξει ότι το μέλλον του ανήκει. Ο ίδιος μίλησε στο αμερικανικό Esquire για το US Open και το μέλλον του, που κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει.

Ήξερα ότι είχα το επίπεδο για να φτάσω εκεί, αλλά ότι θα ήταν δύσκολο και ότι έπρεπε να αγωνίζομαι σκληρά για κάθε πόντο που έπαιζα. Είχα την θέληση να το κάνω αυτό”. Η θέληση λειτούργησε, και μετά από λίγο: Μέχρι στιγμής, το 2022, έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο της καριέρας του, στην 26η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, και έχει τοποθετηθεί στην 28η θέση στο Open, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα. Είχε την πρώτη του νίκη στο tour στο Μόναχο της Γερμανίας τον Μάιο και έφτασε στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν τον Ιούνιο.

Οι οπαδοί του τένις, ειδικά εκείνοι της Νέας Υόρκης, τείνουν να συγχωρούν τα ξεσπάσματα και τις εκρήξεις – σε πολλές περιπτώσεις, τα πικάντικα ταμπεραμέντα μπορούν να βοηθήσουν στην τροφοδότηση των επαναστατικών επιδόσεων. Ο Nick Kyrgios ήταν γνωστός για τις βρισιές, το σπάσιμο ρακετών και την αντιαθλητική συμπεριφορά του όλα αυτά τα χρόνια, όμως φέτος που αποφάσισε να παίξει κανονικό τένις, αντιμετωπίζεται με σεβασμό από όλους στις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments