Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός στρατολογεί συμβασιούχους με μισθό 3.000

Ο ρωσικός στρατός στρατολογεί συμβασιούχους με μισθό 3.000

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Στρατιώτες με καμουφλάζ και μαύρες μάσκες δείχνουν τα όπλα τους στους ενδιαφερόμενους περαστικούς και μοιράζουν φυλλάδια με τίτλο «Στρατιωτική θητεία με σύμβαση - η επιλογή ενός πραγματικού άνδρα»

 Εξόρμηση με κινητά φορτηγά – γραφεία στρατολόγησης κάνει ο ρωσικός στρατός, αναζητώντας συμβασιούχους στρατιώτες που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία, προσφέροντας μισθό σχεδόν 3.000 δολάρια τον μήνα.

Μια ειδική μονάδα τοποθέτησε ένα τέτοιο φορτηγό σε ένα κεντρικό πάρκο στη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ το Σάββατο και αφαίρεσε τα πλαϊνά για να αποκαλύψει ένα κινητό γραφείο.

Στρατιώτες με καμουφλάζ και μαύρες μάσκες έδειξαν τα όπλα τους στους ενδιαφερόμενους περαστικούς και μοίρασαν έγχρωμα φυλλάδια με τίτλο «Στρατιωτική θητεία με σύμβαση – η επιλογή ενός πραγματικού άνδρα».

Ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία αποκαλύπτουν τις στρατιωτικές τους απώλειες, τις οποίες οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών υπολογίζουν σε δεκάδες χιλιάδες και από τις δύο πλευρές.

Η Μόσχα δεν έχει ενημερώσει τον επίσημο απολογισμό των νεκρών από τις 25 Μαρτίου, όταν ανέφερε ότι 1.351 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3.825 τραυματίστηκαν. Το Κρεμλίνο είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν υπήρξε συζήτηση για εθνική κινητοποίηση για την ενίσχυση των δυνάμεών του.

Αλλά η προσπάθεια στρατολόγησης δείχνει ότι η Μόσχα χρειάζεται περισσότερους άνδρες. Ο αξιωματικός που είναι υπεύθυνος για το φορτηγό του Ροστόφ είπε ότι Ρώσοι και αλλοδαποί ηλικίας από 18 έως 60 ετών με τουλάχιστον γυμνασιακή εκπαίδευση θα είναι επιλέξιμοι.

“Πολίτες με πατριωτικό πνεύμα επιλέγουν να υπογράψουν συμβάσεις για τρεις ή έξι μήνες για να λάβουν μέρος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, δήλωσε ο ταγματάρχης Σεργκέι Αρντάσεφ, υποσχόμενος εκπαίδευση σε όλους.

Ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός που προσφέρεται είναι 160.000 ρούβλια (2.700 $), που είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον εθνικό μέσο όρο.

Ένας πιθανός νεοσύλλεκτος ήταν ο μουσικός Βίκτορ Γιακούνιν, ο οποίος είπε ότι πάντα τον έλκυε η ιδέα της στρατιωτικής θητείας και τώρα συγκέντρωνε τα απαραίτητα έγγραφα.

«Θα ήθελα πολύ να υπηρετήσω στα αερομεταφερόμενα στρατεύματα», είπε. “Οι γονείς μου με μεγάλωσαν από παιδί για να αγαπώ την πατρίδα μου, να προστατεύω τον ρωσικό κόσμο. Πιστεύω ότι η δύναμη είναι μαζί μας.”

Μέσα στο φορτηγό, ο Γιακούνιν κάθισε με τον Αρντάσεφ, ο οποίος του είπε ότι το επόμενο βήμα θα ήταν μια ψυχική εξέταση. Αν περνούσε, θα υπήρχε φυσική δοκιμασία ταχύτητας, δύναμης και αντοχής.

Εφόσον όλα πάνε καλά, οι νέοι στρατιώτες θα μεταφερθούν σε στρατιωτική μονάδα, θα εγγραφούν σε μία συγκεκριμένη μεραρχία (και) από εκείνη τη στιγμή ξεκινούν τη στρατιωτική θητεία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments