Διεθνή

Όρμπαν: Νομοσχέδια για να ξεκλειδώσει την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κονδύλια

Όρμπαν: Νομοσχέδια για να ξεκλειδώσει την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κονδύλια

Πηγή Φωτογραφίας: BLOOMBERG

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα προτείνει την αναστολή των δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για την Ουγγαρία λόγω ανησυχιών για διαφθορά

Η ουγγρική κυβέρνηση θα υποβάλει νέους νόμους στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα για να τερματίσει τη διαμάχη της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ξεκλειδώσει την πρόσβαση της χώρας στα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του προσωπικού του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα προτείνει την αναστολή των δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για την Ουγγαρία λόγω ανησυχιών για διαφθορά.

Την Πέμπτη, η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων βουλευτών ψήφισε υπέρ της καταδίκης των επιθέσεων στη δημοκρατία στην Ουγγαρία υπό το καθεστώς του υπερσυντηρητικού Β. Όρμπαν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, εντείνοντας την πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να περικόψει τα κεφάλαια στην Ουγγαρία.

Ελπίζοντας να ξεφύγει από το χρηματοοικονομικό αδιέξοδο, η Βουδαπέστη ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια αρχή κατά της διαφθοράς και μια ειδική ομάδα με μη κυβερνητικές ομάδες για την επίβλεψη της δαπάνης των κονδυλίων της ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments