Διεθνή

Ουκρανία: Περίπου 3,7 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έφυγαν από τα λιμάνια της

Ουκρανία: Περίπου 3,7 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έφυγαν από τα λιμάνια της
Η Ουκρανία, ένας παγκόσμιος σημαντικός παραγωγός και εξαγωγέας σιτηρών, έστελνε έως και 6 εκατομμύρια τόνους σιτηρών το μήνα πριν από τον πόλεμο

Συνολικά 165 πλοία με 3,7 εκατομμύρια τόνους αγροτικών προϊόντων έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία στο πλαίσιο συμφωνίας που μεσολάβησαν τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία για την απεμπλοκή των ουκρανικών θαλάσσιων λιμανιών, ανακοίνωσε την Κυριακή το ουκρανικό υπουργείο υποδομών.

Το υπουργείο είπε ότι 10 πλοία με 169.300 τόνους γεωργικών προϊόντων πρόκειται να αναχωρήσουν από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας την Κυριακή.

«Στις 10:00 π.μ., 8 πλοία αναχώρησαν από τα λιμάνια της Μεγάλης Οδησσού και άλλα 2 περιμένουν τη σειρά τους και τις ευνοϊκές συνθήκες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας μειώθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου και τον αποκλεισμό των λιμανιών της στη Μαύρη Θάλασσα, ανεβάζοντας τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων και προκαλώντας φόβους για ελλείψεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η Ουκρανία, ένας παγκόσμιος σημαντικός παραγωγός και εξαγωγέας σιτηρών, έστελνε έως και 6 εκατομμύρια τόνους σιτηρών το μήνα πριν από τον πόλεμο.

Τρία λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας άνοιξαν ξανά στο πλαίσιο συμφωνίας που υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου από τη Μόσχα και το Κίεβο και το υπουργείο είπε ότι αυτά τα λιμάνια μπορούν να φορτώνουν και να στέλνουν στο εξωτερικό 100-150 φορτηγά πλοία το μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments