Nέα της αγοράς

Drones με… ελληνικό DNA θα πραγματοποιούν πτήσεις ζωής στις ΗΠΑ

Drones με… ελληνικό DNA θα πραγματοποιούν πτήσεις ζωής στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: City & State New York- Better Buildings Blog | RAND Engineering& Architecture, DPC

Η ελληνικών καταβολών Matternet, στην οποία έχει επενδύσει το fund Φαιστός, πέρασε πρόσφατα με επιτυχία την αυστηρή διαδικασία αδειοδότησης της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) για το drone M2.

Drones ελληνικής σχεδίασης θα πραγματοποιούν σύντομα… πτήσεις ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραδίδοντας εγκαίρως, με ασφάλεια και με «πράσινο» τρόπο πολύτιμο ιατρικό εξοπλισμό και βιολογικό υλικό.

Η ελληνικών καταβολών Matternet, στην οποία έχει επενδύσει το fund Φαιστός, πέρασε πρόσφατα με επιτυχία την αυστηρή διαδικασία αδειοδότησης της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) για το drone M2. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η FAA δίνει την πολυπόθητη σφραγίδα πιστοποίησης για ένα drone που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την παράδοση δεμάτων και για μη στρατιωτική χρήση. Η διαδικασία της έγκρισης ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερα χρόνια αξιολόγησης των Μ2 από την FAA και αποτελεί σημαντική εξέλιξη όχι μόνο για την Matternet αλλά για το σύνολο του κλάδου των drones, που μπαίνει πλέον σε μια νέα φάση.

«Η παράδοση αντικειμένων με τη χρήση drones θα αποτελέσει επανάσταση για τις υπηρεσίες Υγείας και το ηλεκτρονικό εμπόριο στις ΗΠΑ και είμαστε στην πρώτη γραμμή της επανάστασης έχοντας ξεκινήσει τη δραστηριότητά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2019», σχολίασε ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Matternet. Η Matternet χρησιμοποιεί drones για τη μεταφορά και παράδοση αντικειμένων βάρους έως και δύο κιλών εντός αστικών περιοχών και σε ακτίνα έως 20 χλμ και εστιάζει στην παράδοση ιατρικού και βιολογικού υλικού.

Η εταιρεία έχει δραστηριότητα σήμερα σε ΗΠΑ, Ελβετία, Γερμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ πρόσφατα «πάτησε» και στην Ελλάδα με την ίδρυση θυγατρικής στο πλαίσιο της επένδυσης στην Matternet από το ταμείο «Φαιστός». Λύσεις της Matternet χρησιμοποιούνται ήδη για τη μεταφορά ευπαθών αντικειμένων μεταξύ μονάδων υγείας στην Ελβετία, ενώ σε ετήσια βάση η εταιρεία υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί 100 προορισμούς στο Άμπου Ντάμπι, πραγματοποιώντας 3 εκατ. παραδόσεις ιατρικών προμηθειών, στις μονάδες υγείας της πόλης με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον λόγω της μη χρήσης οχημάτων στο οδικό δίκτυο. Επίσης, τα drones της Matternet έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Unicef και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε περιοχές της Αφρικής, της Κεντρ. Αμερικής και της Ασίας.

Η Matternet έχει αναπτύξει μία καινοτόμα πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud με δυνατότητα εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων που παρέχουν τα δίκτυα 5G για την ασφαλή διαχείριση του στόλου με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών. Έχει κατασκευάσει επίσης τους καινοτόμους σταθμούς απογείωσης/προσγείωσης που παράλληλα λειτουργούν ως σημεία φόρτισης των drones. Στους επενδυτές της Matternet, εκτός του Φαιστός, περιλαμβάνονται επίσης η Boeing -μέσω της HorizonX Ventures-, η Sony, μέσω του Sony Innovation Fund, η Mercedes-Benz και η Swiss Post.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments