Πολιτισμός

12ο Street Mode Festival: Το μεγαλύτερο street φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης επιστρέφει δυναμικά

12ο Street Mode Festival: Το μεγαλύτερο street φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης επιστρέφει δυναμικά

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook - Street Mode Festival

12ο Street Mode Festival:Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνουν από θεματικά body paintings με πυρήνα την οικολογία μέχρι δράσεις ανακύκλωσης πλαστικού, με τη βιωσιμότητα να είναι βασικό στοιχείο της διοργάνωσης

«BACK FROM THE DEAD! Get ready for chapter 12…»: Με αυτήν τη φράση το φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί εδώ και έντεκα χρόνια στη συνείδηση της Θεσσαλονίκης ως η κοιτίδα της υποκουλτούρας και του street κόσμου επιστρέφει.

Οι αναμνήσεις από τα βράδια που γυρνούσαμε, πριν από την πανδημία, επί τρεις μέρες από το ένα stage στο άλλο είναι ακόμη νωπές. BMX, graffiti και χορευτικές φιγούρες, breakdance, performances αλλά και μια τρελή μουσική γιορτή στην οποία το χιπ-χοπ συναντά punk, heavy rock και indie ήχους. Με όλα τα παραπάνω το φεστιβάλ απέκτησε στυλ και urban ταυτότητα που δημιουργούσε φανατικούς θαμώνες.

Το Street Mode, που ξεκίνησε παλιότερα ως μια σειρά εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους όπως η πλατεία της Θέρμης και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει φέτος, μετά την αναγκαστική παύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με ένα δυνατό line-up, προβάλλοντας ένα βιώσιμο πρότυπο και μια συμπεριληπτική φιλοσοφία. «Η ιστορία της ομάδας μας μετράει ήδη έντεκα χρόνια, συν δύο τα οποία θέλουμε να ξεχάσουμε. Φέτος ο στόχος μας είναι να επανασυνδεθούμε με τον κόσμο, μετά από δύο χρόνια παύσης, και να φέρουμε σε εφαρμογή νέες ιδέες και προτάσεις», λέει ο Γιάννης Ευσταθίου, διοργανωτής και owner του φεστιβάλ σύμφωνα με τη lifo.gr

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνουν από θεματικά body paintings με πυρήνα την οικολογία μέχρι δράσεις ανακύκλωσης πλαστικού, με τη βιωσιμότητα να είναι βασικό στοιχείο της διοργάνωσης. Επίσης θα υπάρχουν visual arts στους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ από το πρότζεκτ «Sexism free night».

Παράλληλα, το φεστιβάλ θα έχει διερμηνεία νοηματικής οn stage καθώς και δωρεάν εισιτήρια διαθέσιμα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ΑμεΑ, ενώ στόχος του είναι να έχει μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα έως το 2030. Όσον αφορά το line-up, περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα τόσο της ραπ όσο και της ροκ σκηνής, από τον Vlospa, τον Saske και τον Bloody Hawk μέχρι τους Βήτα Πεις, τους 1000mods και τους Villagers of Ioannina City.

O Γιώτης Ποσπορέλης, συνδιοργανωτής και υπεύθυνος παραγωγής και μουσικού προγράμματος, λέει στη lifo.gr: «Τέτοια εποχή πέρσι σκεφτόμασταν ότι ίσως η τελευταία χρονιά του Street Mode ήταν το 2019, γιατί μετά τη διετή βίαιη διακοπή του δυσκολευόμασταν να φανταστούμε το φεστιβάλ μας με όλους αυτούς τους περιορισμούς της νέας πραγματικότητας. Οπότε και μόνο που μπορούμε τώρα να ετοιμάζουμε τη μεγάλη μας γιορτή είναι μια θετική εξέλιξη. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος έχει πολύ μεγάλη ανάγκη, όπως κι εμείς, να νιώσει την απίστευτη ενέργεια που εκλύεται κάθε χρόνο στη διάρκεια του Street Mode».

«Ο προγραμματισμός μας όμως επηρεάστηκε έντονα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μουσικές συμμετοχές, ειδικά αυτές του εξωτερικού, συνήθως κλείνονται σχεδόν έναν χρόνο πριν, και τέτοιες κινήσεις ή δεσμεύσεις με την περιρρέουσα αβεβαιότητα ήταν από επισφαλείς ως και ριψοκίνδυνες. Η μεγάλη αλλαγή του φεστιβάλ τη φετινή χρονιά είναι η μεταφορά του στην ανατολική πλευρά της πόλης, σε έναν νέο χώρο που φιλοδοξούμε να γίνει το “σπίτι” μας για όλες τις επόμενες διοργανώσεις. Έναν χώρο με πανεύκολη πρόσβαση που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία και το στήσιμο του Street Mode γιατί συνδυάζει τους άνετους και πολυμορφικούς εξωτερικούς χώρους με ένα τεράστιο indoor stage με οροφή που ανοίγει και είμαστε σίγουροι ότι θα μεγιστοποιήσει το festival experience του κοινού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments