Ειδήσεις

Κίνα: Χαλάρωση υπό όρους των κανόνων εισόδου για τουρίστες

Κίνα: Χαλάρωση υπό όρους των κανόνων εισόδου για τουρίστες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Κίνα έχει κλείσει τα σύνορά της σε ξένους τουρίστες από το ξέσπασμα της πανδημία  το 2020, με μόνο συγκεκριμένες ομάδες ξένων υπηκόων να επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα

 Η κυβέρνηση της Κίνας εξέδωσε τη Δευτέρα σχέδιο κανόνων με στόχο να διευκολύνει ορισμένους ξένους να εισέλθουν στην Κίνα για επισκέψεις σε τουριστικούς χώρους κατά μήκος των κινεζικών συνόρων.

Ταξιδιωτικές ομάδες που οργανώνονται από τουριστικά γραφεία σε παραμεθόριες περιοχές στην Κίνα μπορούν να επιλέξουν το λιμάνι εισόδου και εξόδου τους «ευέλικτα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τοποθεσίες και ημερομηνίες.

Η Κίνα έχει κλείσει τα σύνορά της σε ξένους τουρίστες από το ξέσπασμα της πανδημία  το 2020, με μόνο συγκεκριμένες ομάδες ξένων υπηκόων να επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα, όπως εκείνοι που διαθέτουν ορισμένες θεωρήσεις εργασίας.

Τους τελευταίους μήνες, οι κανόνες έχουν σταδιακά χαλαρώσει, από την επανέναρξη περισσότερων απευθείας πτήσεων μεταξύ Κίνας και ορισμένων χωρών έως την επιτρεπόμενη είσοδο στην Κίνα αλλοδαπών φοιτητών με έγκυρη άδεια παραμονής. Μειώθηκε και η καραντίνα για αφίξεις αλλοδαπών.

Η Κίνα μοιράζεται σύνορα με περισσότερες από 10 χώρες, όπως η Ρωσία, η Μογγολία, η Μιανμάρ, το Λάος και το Βιετνάμ.

Οι κινεζικές πόλεις κατά μήκος των συνόρων πλήττονται συχνά από εισαγόμενα κρούσματα COVID-19 που συνδέονται με χερσαίες διελεύσεις τόσο αλλοδαπών όσο και Κινέζων υπηκόων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments