Πολιτική

Μητσοτάκης για 30 χρόνια Microsoft: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να προσελκύσουμε μεγάλες επενδύσεις

Μητσοτάκης για 30 χρόνια Microsoft: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να προσελκύσουμε μεγάλες επενδύσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε μόνο καταναλωτές, πελάτες τεχνολογίας, αλλά μπορούμε εμείς οι ίδιοι να δημιουργήσουμε ψηφιακή τεχνογνωσία,σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα σημαντικά βήματα της Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή, αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων και μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας στη χώρα μας .

«Η Microsoft εμπιστεύθηκε την Ελλάδα. Υπήρξε η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας η οποία ανακοίνωσε μία πολύ σημαντική επένδυση: την κατασκευή τριών data centers στην πατρίδα μας. Και αποδείξαμε, ως κυβέρνηση, ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε αυτό το πρόσφορο έδαφος και να μπορούμε να προσελκύουμε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην πατρίδα μας. Και να το κάνουμε όχι μόνο διότι δίνουμε δυνατότητες, κίνητρα, καλό ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά και διότι εμείς οι ίδιοι στην κυβέρνησή μας πιστεύουμε βαθιά μέσα μας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής οικονομίας δεν αποτελεί απλά έναν μονόδρομο, που όποιος δεν τον ακολουθήσει θα είναι ουραγός των εξελίξεων, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την πατρίδα μας. Μια ευκαιρία για την πατρίδα μας να κάνει ένα πραγματικό άλμα στο μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη δημιουργία από την κυβέρνηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στο ψηφιακό άλμα που πέτυχε η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια με σημαντικές καινοτομίες, όπως το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «αποδείξαμε ότι δεν είμαστε μόνο καταναλωτές, πελάτες τεχνολογίας, αλλά μπορούμε εμείς οι ίδιοι να δημιουργήσουμε ψηφιακή τεχνογνωσία, η οποία να διευκολύνει κυβερνήσεις να έρχονται σε επαφή με πολίτες και με επιχειρήσεις».

Σχετικά με τη συνεργασία της κυβέρνησης με τη Microsoft για την εκπαίδευση 100.000 πολιτών σε ψηφιακές δεξιότητες, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «τεχνολογία και δεξιότητες πάνε χέρι-χέρι και τα προγράμματα ψηφιακής επιμόρφωσης βρίσκονται στον πυρήνα των στρατηγικών της κυβέρνησης, του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου Παιδείας και σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν σε αυτές τις πρωτοβουλίες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνεργασία της εταιρείας με το υπουργείο Πολιτισμού για την ψηφιακή διατήρηση και αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας, γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments