Πολιτική

Οικονόμου: «Δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο ο κ. Μητσοτάκης»

Οικονόμου: «Δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο ο κ. Μητσοτάκης»
Την πεποίθησή του ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση του Τούρκου Προέδρου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την πεποίθησή του ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση του Τούρκου Προέδρου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι είναι αναμφίβολο ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί κυνικά και εργαλειακά τους πρόσφυγες και τις μεταναστευτικές ροές και ότι παραβιάζει κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως αυτοί απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Τουρκία συστηματικά παραβιάζει διεθνείς συνθήκες που ή ίδια έχει υπογράψει, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάνοντας ”πλάτες” -μη λέω και λίγα, σε λαθροδιακινητές που βάζουν ανθρώπους σε βάρκες και κινδυνεύει η ζωή τους, σε αντίθεση με το ελληνικό κράτος που σώζει ανθρώπινες ζωές και που φυλάει ως οφείλει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Σύμφωνα  πάντοτε με το κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αφήσει καμία απειλή και καμία πρόκληση της τουρκικής πλευράς αναπάντητη.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Γ. Οικονόμου υποστήριξε πως «οπωσδήποτε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα δώσει το στίγμα μιας χώρας που δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται, και προφανώς δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες, από τα ανυπόστατα πράγματα που ειπώθηκαν από το βήμα της γενικής συνέλευσης χθες».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, προς τον οποίο χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα: «Πρέπει να μπαίνουν τα όρια όταν αντί να αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση, αντιπολιτεύεσαι την πατρίδα σου υιοθετώντας επιχειρήματα, προπαγάνδα, θέσεις, που εκπέμπουν δυνάμεις αλλότριες προς την Ελλάδα και που αποδεικνύεται στο τέλος της ημέρα ότι είναι ψεύτικες και κίβδηλες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments