Διεθνή

Πάπας: Καταγγέλλει την ύπαρξη «βασανισμένων πτωμάτων»

Πάπας: Καταγγέλλει την ύπαρξη «βασανισμένων πτωμάτων»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να διατηρήσει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της καταδίκης ενός «σκληρού πολέμου», όπως τον έχει χαρακτηρίσει, και της διατήρησης του διαλόγου με τη Μόσχα

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε δημόσια «τα τερατουργήματα, τα βασανισμένα πτώματα» στην Ουκρανία, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο εκπρόσωπός του, ο καρδινάλιος Κόνραντ Κραγέφσκι.

Ο Πάπας τόνισε: «Θα ήθελα να μιλήσω για την τρομερή κατάσταση της μαρτυρικής Ουκρανίας. Ο καρδινάλιος Κραγέφσκι πήγε εκεί για τέταρτη φορά, βοηθά στην περιοχή της Οδησσού και στα περίχωρά της», και ο Ποντίφικας συμπλήρωσε: «Μου είπε για τον πόνο αυτών των ανθρώπων, την αγριότητα, τα τερατουργήματα, τα βασανισμένα πτώματα που βρίσκουν».

Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται ότι το Κίεβο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την ανακάλυψη εκατοντάδων τάφων σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Ιζιούμ, που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις ουκρανικές δυνάμεις από τον ρωσικό στρατό. Ο Ουκρανός Πρόεδρος έκανε λόγο για «νέα στοιχεία βασανιστηρίων» στο Ιζιούμ, εκεί όπου η διαδικασία εκταφής συνεχίζεται, καίτοι η Μόσχα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αποκαλώντας τους «ψέματα».

Σημειώνουμε ακόμη ότι ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να διατηρήσει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της καταδίκης ενός «σκληρού πολέμου», όπως τον έχει χαρακτηρίσει, και της διατήρησης του διαλόγου με τη Μόσχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments