Διεθνή

Ισραηλινός Πρωθυπουργός: Υπέρ της λύσης δύο κρατών

Ισραηλινός Πρωθυπουργός: Υπέρ της λύσης δύο κρατών

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Ο Γιαΐρ Λαπίντ, ωστόσο, όρισε μια τέτοια συμφωνία με την εγγύηση ότι το Παλαιστινιακό Κράτος δεν απειλεί την ασφάλεια του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ μίλησε υπέρ της δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας ότι θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η σύγκρουση με την Παλαιστίνη.

«Μια συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, βασισμένη στην ύπαρξη δύο κρατών για δύο λαούς, είναι ό,τι καλύτερο για την ασφάλεια του Ισραήλ, για την οικονομία του Ισραήλ και για το μέλλον των παιδιών μας», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στον απόηχο των όσων έχει δηλώσει ο Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στη Χώρα, τον Αύγουστο.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ, ωστόσο, όρισε μια τέτοια συμφωνία με την εγγύηση ότι το Παλαιστινιακό Κράτος δεν απειλεί την ασφάλεια του Ισραήλ και, ως εκ τούτου, ζήτησε από τους Παλαιστίνιους να καταθέσουν τα όπλα και να παράσχουν αποδείξεις ότι η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ δεν θα είναι στην εξουσία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, ότι το Ισραήλ θα κάνει «ό,τι χρειάζεται» για να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει ατομικά όπλα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments