Focus

Sidney Poitier: Από παιδί που μεγάλωσε χωρίς νερό στην κορυφή του Hollywood

Sidney Poitier: Από παιδί που μεγάλωσε χωρίς νερό στην κορυφή του Hollywood

Πηγή Φωτογραφίας: Eonline.com

Sidney Poitier: Η συναρπαστική ζωή του χολιγουντιανού σταρ μέσω του νέου ντοκιμαντέρ της Apple TV.

O Sidney Poitier, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών τον περασμένο Ιανουάριο, υπήρξε έμπνευση για αρκετούς μαύρους ηθοποιούς που ακολούθησαν μετά από εκείνον, να κυνηγήσουν το όνειρό τους, κόντρα στον ρατσισμό που επικρατούσε ( και εξακολουθεί να επικρατεί) στις ΗΠΑ. Ένα νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή του ξετυλίγει το κουβάρι, αποκαλύπτοντας άγνωστες ιστορίες για το φανταστικό “ταξίδι” του ηθοποιού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sidney Poitier (@notsidneypoitier)

“Δεν περίμεναν να ζήσω”, εξήγησε ο ίδιος στο βίντεο, καθώς όπως εξομολογήθηκε, είχε γεννηθεί πρόωρα. Ο ηθοποιός μεγάλωσε στο νησί Cat στις Μπαχάμες με τους γονείς του να δουλεύουν ως καλλιεργητές ντομάτας. “Ο κόσμος που γνώριζα ήταν εντελώς απλός. Δεν ήξερα ότι υπήρχε το ηλεκτρικό ή ότι το νερό ερχόταν στο σπίτι μέσω σωλήνων”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Σε ηλικία 15 ετών ταξίδεψε στο Μαϊάμι για να μείνει με την οικογένεια του αδερφού του, όπου ήρθε πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον ρατσισμό, από τη στιγμή που είχε μεγαλώσει μακριά από αυτή την έννοια. “Από τη στιγμή που κατέβηκα από το πλοίο, η Αμερική ξεκίνησε να μου λέει: Δεν είσαι αυτός που νομίζεις ότι είσαι”, αναφέρει.

Ήταν από τους ελάχιστους μαύρους ηθοποιούς που δεν δέχθηκε να παίξει ρόλους υποβαθμισμένων χαρακτήρων, κάτι που αναγνωρίζει ο Morgan Freeman ως η αφορμή να αλλάξει η νοοτροπία του Hollywood. “Θυμάμαι να σκέφτομαι, αν εκείνος μπορούσε να το κάνει, αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω εγώ”, προσθέτει η Oprah Winfrey, η οποία έχει αναφέρει αρκετές φορές πόσο επηρέασε η ύπαρξη του Poitier τη ζωή της.

Στα 16 του, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με όνειρο να κυνηγήσει την υποκριτική, ωστόσο δεν γνώριζε αμέσως επιτυχία. Μάλιστα, στο ντοκιμαντέρ περιγράφει πως κάποιες φορές αναγκάστηκε να κομηθεί στις επί πληρωμή τουαλέτες του κτιρίου Brill.

“Ήταν η πρώτη φορά που είδα έναν μαύρο άντρα να διεκδικεί τη δύναμή του. Ήθελα να παντρευτώ τον Sidney Poitier”, δήλωσε η Halle Berry, η οποία το 2002 ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε Όσκαρ.

“Όταν έφτασα στα 15 μου στο Μαϊάμι, σχεδόν ό,τι άκουγα ήταν : Υπάρχουν άλλες αξίες εδώ. Εδώ, δεν είσαι ο άνθρωπος που νομίζεις πως είσαι. Όμως, έφτασα με 15 χρόνια προετοιμασίας. Ήμουν αρκετά δυνατός να πω στον εαυτό μου πως το εγώ που ήμουν για 15 χρόνια, μου αρέσει. Αυτό είναι ένα ελεύθερο εγώ. Δεν μπορώ να προσαρμοστώ σε ένα περιορισμένο εγώ”, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments