Πολιτική

Οικονόμου: O Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας

Οικονόμου: O Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο πρωθυπουργός ανέδειξε τον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδας σημείωσε ο κ. Οικονόμου

Στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο πρωθυπουργός ανέδειξε τον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδας και έδωσε απαντήσεις στις τουρκικές προκλήσεις με τεκμήρια, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συνακτών. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν αναλώθηκε σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις και πως η Ελλάδα πλέον είναι μέρος των λύσεων και όχι των προβλημάτων.

Συμπλήρωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία χρησιμοποιεί γλώσσα επιτιθέμενου, εγείρει ανυπόστατες διεκδικήσεις, απειλεί την Ελλάδα, αμφισβητεί την κυριαρχία ακόμη και σε μεγάλα νησιά όπως η Χίος και η Ρόδος, κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της, ενώ είναι πολλαπλές οι παραβιάσεις σε θάλασσα και αέρα. Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την ειρήνη και την σταθερότητα, υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι οι τουρκικές αξιώσεις είναι αβάσιμες και απαράδεκτες.

Ακολούθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τα εύκολα ψέμματα και τον ασύστολο λαϊκισμό. «Ζήσαμε την την εμπειρία και δεν πρόκειται η χώρα να ξαναπέσει στην αστάθεια των μαθητευόμενων μάγων» είπε ο κ. Οικονόμου, ενώ απάντησε σε όσα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια και την υγεία, με αφορμή την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Για την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ

Τόνισε ότι στην ομιλία του «ανέδειξε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, κατήγγειλε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου κι έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις στις τουρκικές προκλήσεις. Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε με επιχειρήματα και τεκμήρια όπως απαιτεί ο σύγχρονος πολιτικός πολιτισμός αλλά και η κρισιμότητα των περιστάσεων σε διεθνές επίπεδο. Ανέδειξε τον εποικοδομητικό διεθνή ρόλο της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και προσέφερε προτάσεις για λύσεις στα μεγάλα σύγχρονα διεθνή αδιέξοδα».

Υπογράμμισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός δεν αναλώθηκε σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις οι οποίες ιστορικά επιτείνουν τα προβλήματα. «Η Ελλάδα είναι πια μέρος των λύσεων και όχι των προβλημάτων γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την πολιτική και γεωστρατηγική της θέση επ’ ωφελεία των εθνικών μας συμφερόντων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments