Διεθνή

Deutsche Welle: Μετωπική επίθεση σε Ερντογάν από τον Αντιπρόεδρο των Γερμανών Φιλελευθέρων

Deutsche Welle: Μετωπική επίθεση σε Ερντογάν από τον Αντιπρόεδρο των Γερμανών Φιλελευθέρων

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Bloomberg

Με «ποντικό λυμάτων» χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος των Φιλελευθέρων, Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι

Με «ποντικό λυμάτων» χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος των Φιλελευθέρων, Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι, ο οποίος είναι κυβερνητικός εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού τη Γερμανίας.

Ο Wolfgang Kubicki, αντιπρόεδρος της γερμανικής Bundestag και βουλευτής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), προσέβαλε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Hildesheim της Κάτω Σαξονίας και χρησιμοποίησε τον όρο «αρουραίος των λυμάτων».

Ο Kubicki, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του κατώτερου εταίρου της κυβέρνησης, του FDP, προειδοποίησε την κυβέρνηση για μια νέα εισροή προσφύγων, «να μην ανοίξει ξανά την αγκαλιά της έτσι ακριβώς» στην ομιλία του στην εκδήλωση. Ενώ αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα, έκανε προσβλητικά σχόλια, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μπορεί να οδηγήσει σε νέα εισροή μετανάστευσης.

Στην ομιλία του, ο 70χρονος πολιτικός επέκρινε και τους εταίρους του στο συνασπισμό, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Πράσινους. «Πότε θα φτάσουμε στο σημείο να μας βλέπει ο Πούτιν ως συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο;» Αντέδρασε με τα λόγια του.

Ο Τούρκος κυβερνητικός εταίρος της DW ρώτησε το FDP πώς αξιολογεί τα λόγια του Kubicki και αν μοιράζεται αυτή τη δήλωση που προσβάλλει τον Ερντογάν ως κόμμα. Η απάντηση στο ερώτημά μας ήρθε απευθείας από το γραφείο του αντιπροέδρου της Συνέλευσης, Kubicki.

Επιβεβαιώνοντας ότι είχε πει αυτά τα λόγια στη δήλωσή του, ο Kubicki είπε σε γραπτή δήλωσή του στη DW Turkish: «Περιέγραψα τον κ. Ερντογάν ως «ποντικό του υπονόμου», ενώ ανέφερα ένα μικρό μέρος σε μια εκλογική εκδήλωση στην Πολιτεία Κάτω Σακωνίας. Ο αρουραίος είναι μικρός, χαριτωμένος, αλλά και έξυπνος. Είναι ένα πονηρό και πονηρό ον. Για το λόγο αυτό, θεωρείται επίσης ως ο κύριος ήρωας σε πολλές παιδικές ιστορίες. Για παράδειγμα, στα βιβλία “The channel mouse Kalle” και “Ratatouille”, ” αυτός είπε.

Ο Kubicki δήλωσε ότι τα λόγια του για τον Ερντογάν είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος Ερντογάν όταν μίλησε για την προσφυγική πολιτική του, προσθέτοντας: «Από αυτή την άποψη, ο Ερντογάν ήταν καλός για τη χώρα του, κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία για τη μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο στο ΕΕ. Εν τω μεταξύ, σημείωσε επίσης ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που προέρχονται από τη βαλκανική οδό έχει αυξηθεί ξανά. «Αυτή η κατάσταση φέρνει νέες προκλήσεις τόσο για την εξωτερική όσο και για την εσωτερική πολιτική της Γερμανίας», συνέχισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments