Διεθνή

Μερική επιστράτευση: Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα με ιδιωτικά τζετ – 27.000 δολάρια η θέση

Μερική επιστράτευση: Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα με ιδιωτικά τζετ – 27.000 δολάρια η θέση

Πηγή Φωτογραφίας: kremlin

Οι ζητήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών για one way προορισμό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, σύμφωνα με τις διαχειρίστριες εταιρίες

Οι Ρώσοι πληρώνουν έως και 27.000 δολάρια για να ξεφύγουν από τη χώρα με ιδιωτικά τζετ, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση των εφέδρων της χώρας του την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ο Guardian.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εταιρείες που προσφέρουν πτήσεις ιδιωτικών τζετ ανέφεραν απότομη αύξηση των αιτημάτων για πτήσεις απλής μετάβασης από τη Ρωσία, χρεώνοντας μία θέση σε ιδιωτικό αεροπλάνο 21.500 και 27.000 δολάρια. Από τα 50 αιτήματα της ημέρα οι ζητήσεις εκτοξεύτηκαν  στις 5000.

Οι Ρώσοι κατευθύνονται κυρίως σε χώρες που εξακολουθούν να τους επιτρέπουν να εισέρχονται χωρίς βίζα, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες λένε ότι δεν θα επιτρέψουν στους Ρώσους που προσπαθούν να διαφύγουν από την επιστράτευση και πολλοί είχαν ήδη μπλοκάρει Ρώσους τουρίστες.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε μερική κινητοποίηση εφέδρων στρατευμάτων την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της επόμενης φάσης της συνεχιζόμενης εισβολής του στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση προκάλεσε πανικό σε πολλούς Ρώσους. Οι αναζητήσεις στο Google για το πώς να φύγουν από τη Ρωσία αυξήθηκαν, τα αεροπορικά εισιτήρια μονής κατεύθυνσης από τη Μόσχα εξαντλήθηκαν και οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σε σημεία διέλευσης κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας.

Υπάρχουν ευρέως διαδεδομένοι φόβοι για κλείσιμο των συνόρων καθώς συνεχίζεται η εκροή ανδρών στρατιωτικής ηλικίας από τη Ρωσία.

Ωστόσο, ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments