Διεθνή

Ζελένσκι για το δημοψήφισμα Πούτιν: Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ σκληρή

Ζελένσκι για το δημοψήφισμα Πούτιν: Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ σκληρή

Πηγή Φωτογραφίας: Polskie Radio/AP

Είναι ασήμαντες οι ψηφοφορίες στα δημοψηφίσματα και δεν αλλάζουν την πραγματικότητα δήλωσε ο Ζελένσκι

Η δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ζελένσκι, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, δεν αναφέρεται σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στο Κρεμλίνο, κατά την οποία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα υπογράψει συμφωνίες για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία.

«Είναι ασήμαντες (οι ψηφοφορίες στα δημοψηφίσματα) και δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα αποκατασταθεί. Και η αντίδρασή μας στην αναγνώριση των αποτελεσμάτων από τη Ρωσία θα είναι πολύ σκληρή», είπε ο Ζελένσκι. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο Ζελένσκι μίλησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι πριν ή μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τελετή της Παρασκευής. Οι Αρχές στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, διεξήγαγαν δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία και ισχυρίστηκαν ότι η πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της κίνησης αυτής.

Η Δύση και το Κίεβο έχουν απορρίψει τα δημοψηφίσματα και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την προσάρτηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία.

Ρωσία: Αύριο επικυρώνει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Αύριο, τελικά, θα γίνει η επικύρωση της προσάρτησης ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Χθες, συζητήθηκε ως πιθανή ημερομηνία η 4 η Οκτωβρίου, αλλά αύριο θα γίνει εντέλει η προσάρτηση, με πρώτη αυτήν του Ντονμπάς. Είχαν προηγηθεί τα λεγόμενα «δημοψηφίσματα», τα οποία είναι εξαιρετικά αμφίβολης αξιοπιστίας και στα οποία η προσάρτηση από την Μόσχα συγκέντρωσε σοβιετικού τύπου ποσοστά: Ζαπορίζια 93,11%, Χερσώνα 87,05%, Λουγκάνσκ (98,42%) και Ντόνετσκ (99,23%).

«Η τελετή για την υπογραφή συμφωνιών για την είσοδο νέων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 τοπική ώρα, στο Κρεμλίνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα εκφωνήσει μια ιστορική ομιλία σε αυτή την εκδήλωση», πρόσθεσε. Η διαδικασία προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών, που κατείχαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία μετά τη στρατιωτική εισβολή της 24 ης Φεβρουαρίου, έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες ημέρες, με την εσπευσμένη διοργάνωση «δημοψηφισμάτων», τα οποία αποκαλούνται ως ψευδεπίγραφα ή ψευδοδημοψηφίσματα στον δυτικό κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments