Διεθνή

Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο προτιμά την «ισορροπία» παρά τις προτροπές Καντίροφ για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία

Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο προτιμά την «ισορροπία» παρά τις προτροπές Καντίροφ για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Το Κρεμλίνο έχει καταστήσει σαφές ότι αυτές οι πυρηνικές προστασίες εκτείνονται και στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, τις οποίες προσάρτησε την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι τάσσεται υπέρ μιας «ισορροπημένης προσέγγισης» στο θέμα των πυρηνικών όπλων, που δεν βασίζεται στο συναίσθημα, αφού ένας εκ των βασικών συμμάχων του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πρότεινε να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο χαμηλής απόδοσης» στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς για τα σχόλια του Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτη της περιοχής της Τσετσενίας, ο οποίος επέκρινε επίσης τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας για οπισθοχωρήσεις στο πεδίο της μάχης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι είχε το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του, αλλά ότι η στρατιωτική προσέγγιση της Ρωσίας δεν πρέπει να καθοδηγείται από συναισθήματα.

“Αυτή είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή. Οι αρχηγοί των περιφερειών έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους”, δήλωσε ο Πεσκόφ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

“Αλλά ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, τα συναισθήματα θα πρέπει να κρατούνται μακριά από κάθε είδους αξιολόγηση. Γι’ αυτό προτιμούμε να παραμένουμε σε ισορροπημένες, αντικειμενικές εκτιμήσεις.”

Ο Πεσκόφ είπε ότι η βάση για οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων τέθηκε στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας.

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές επιτρέπουν τη χρήση πυρηνικών όπλων εάν αυτά – ή άλλο όπλο μαζικής καταστροφής – χρησιμοποιούνται κατά της Ρωσίας ή εάν το ρωσικό κράτος αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή από συμβατικά όπλα.

“Δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες σκέψεις όταν πρόκειται για αυτό”, είπε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο έχει καταστήσει σαφές ότι αυτές οι πυρηνικές προστασίες εκτείνονται στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, τις οποίες προσάρτησε την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα.

Τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι « δεν μπλοφάρει » όταν είπε ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να προστατεύσει το έδαφός της. Την Παρασκευή είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν ένα «προηγούμενο» ρίχνοντας πυρηνικές βόμβες στην Ιαπωνία στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments