Ελλάδα

Διημερίδα Ευαισθητοποίησης – Ενημέρωσης και Προβολής των Αποτελεσμάτων του Έργου «Access2Heritage»

Διημερίδα Ευαισθητοποίησης – Ενημέρωσης και Προβολής των Αποτελεσμάτων του Έργου «Access2Heritage»
Το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ) και οι εταίροι του έργου "Pathways of Accessible Heritage Tourism"με διακριτικό τίτλο «Access2Heritage», θα πραγματοποιήσουν Ημερίδα Ευαισθητοποίησης

Το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ) και οι εταίροι του έργου “Pathways of Accessible Heritage Tourism”με διακριτικό τίτλο «Access2Heritage», θα πραγματοποιήσουν Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στις 5 Οκτωβρίου 2022 και Εκδήλωση Παρουσίασης των Αποτελεσμάτων του Έργου στις 6 Οκτωβρίου 2022, με σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε θέματα σχετικά με τον Προσβάσιμο Τουρισμό, αλλά και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του εν λόγω έργου.

Η ανάπτυξη του τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας, η ένταση της χρήσης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από τη μια περιοχή στην άλλη. Συνεπώς, για την επίτευξη του στόχου ανάπτυξης του Προσβάσιμου Τουρισμού και για την ενσωμάτωσή του στον σχεδιασμό κάθε τουριστικής πρωτοβουλίας στη διασυνοριακή περιοχή, κρίνεται απαραίτητη η ανάπτυξη στρατηγικών για την προώθηση της «Προσβασιμότητας» και των αρχών του «Σχεδιασμού για όλους» στο σύνολο των εκφάνσεων του τουριστικού προϊόντος της περιοχής που θα ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις δυνητικών επισκεπτών με αναπηρία, ηλικιωμένους, άτομα με μειωμένη κινητικότητα, και άτομα με χρόνια ζητήματα υγείας.

Το ΠΤΑ ΚΜ συμβάλλοντας στην παραπάνω προσπάθεια, έχει εκπονήσει ειδική θεματική μελέτη για την ανάπτυξη του Προσβάσιμου Τουρισμού στις δυο χώρες του Προγράμματος, την Ελλάδα και την Βουλγαρία, που υποδεικνύει τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τις πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν στην περιοχή ώστε να υποστηριχθεί σε περιφερειακό επίπεδο η ανάπτυξη αυτής της ιδιαίτερης μορφής τουρισμού, του Προσβάσιμου Τουρισμού Κληρονομιάς. Ταυτόχρονα έχει ολοκληρώσει την μελέτη ενός κοινού σχεδίου μάρκετινγκ και branding για το Προσβάσιμο Τουριστικό Προϊόν της διασυνοριακής περιοχής.

Το σχέδιο μάρκετινγκ, που περιλαμβάνει την ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης, τον προσδιορισμό των στρατηγικών στόχων και τις καλές πρακτικές, θα πρέπει να αναπτυχθεί με μακροπρόθεσμη προοπτική και να είναι βασισμένο σε μια σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Τα αποτελέσματα του έργου και τα θέματα για τον Τουρισμό Προσβάσιμης Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης και Ολοκλήρωσης του έργου «Access2Heritage» στις 5-6 Οκτωβρίου 2022, στο Ξενοδοχείο CAPSIS στη Θεσσαλονίκη.

Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε και να συνεισφέρετε με τη γνώμη και την εμπειρία σας στην εκδήλωση του ΠΤΑ ΚΜ. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να εγγραφείτε στέλνοντας email στο: [email protected]

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments