Διεθνή

Ζαχάροβα: Κατηγορεί την Πολωνία για απόπειρα δωροδοκίας Ρώσου διπλωμάτη

Ζαχάροβα: Κατηγορεί την Πολωνία για απόπειρα δωροδοκίας Ρώσου διπλωμάτη

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι αυτό δείχνει πως το πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν σέβεται τους κανόνες διπλωματικής δεοντολογίας

Η προφανής πρόκληση της Πολωνίας προς τον Ρώσο πρέσβη στη Βαρσοβία, Σεργκέι Αντρέγιεφ, αποτελεί παραβίαση των γενικών κανόνων της διπλωματικής επικοινωνίας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα,.

Η Ζαχάροβα κατήγγειλε ότι ο πρέσβης Αντρέγιεφ δέχτηκε πρόσκληση και παρευρέθηκε χθες, Δευτέρα, στο πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου «ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης τού πρόσφερε, σε αντάλλαγμα για κάποιο είδος βοήθειας από Πολωνούς αξιωματούχους, να μιλήσει δημόσια κατά της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και να αποστασιοποιηθεί απολύτως από την πολιτική γραμμή της χώρας του», της Ρωσίας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι αυτό δείχνει πως το πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν σέβεται τους κανόνες διπλωματικής δεοντολογίας.

Όπως δήλωσε η ίδια, ο Ρώσος πρέσβης απάντησε ότι δεν ήθελε να χάσει χρόνο και εξέφρασε τη θέση του για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε «τους πρώην εταίρους μας να μην τρέφουν ψευδαισθήσεις, καθώς όλες αυτές οι κινήσεις και οι αποδράσεις είναι καταδικασμένες σε αποτυχία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments