Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών

Ντόρα Μπακογιάννη: Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών», υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών», υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. «Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι στη γωνία» τόνισε στον ΣΚΑΪ η κυρία Μπακογιάννη. Η βουλευτής επισήμανε ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος εξαρτάται από την Άγκυρα. «Θα κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα στο διάλογο, αλλά δεν είπε ο Μητσοτάκης ‘Ερντογάν γιοκ’, ο Ερντογάν είπε ‘Μητσοτάκης γιοκ’» ανέφερε χαρακτηριστικά ενόψει της συνόδου της Πράγας. «Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών, υπάρχει ενδεχόμενο κρίσης» προειδοποίησε.

«Μεγάλος εκνευρισμός στην Τουρκία»

Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε ότι υπάρχει πολύ μεγάλος εκνευρισμός στην Τουρκία, οφείλεται κυρίως στα εσωτερικά της προβλήματα και γίνεται προσπάθεια να στραφεί το ενδιαφέρον του λαού σε αλλά πράγματα, γιατί είναι πολύ δύσκολο ο Ερντογάν να κερδίσει τις εκλογές με πληθωρισμό 80%.

«Η μισή Λιβύη δεν δέχεται τη συμφωνία»

Για το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» η βουλευτή της ΝΔ εξήγησε ότι «η Λιβύη είναι διαλυμένο κράτος αυτή τη στιγμή, η μισή Λιβύη δεν δέχεται τη συμφωνία».

Τον Αμερικανό πρέσβη ενημέρωσε ο Νίκος Δένδιας για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνη συναντήθηκε εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις με την υπογραφή του νέου μνημονίου Τουρκίας-Λιβύη. «Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπ. Εξωτερικών, ο ΥΠΕΞ N. Δένδιας συζήτησε με Πρέσβη ΗΠΑ George J. Tsunis τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Οι ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς το νέο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο πυρπολεί ξανά τη σταθερότητα στην νευραλγική περιοχή μας, με τους Τούρκους να δείχνουν αποφασισμένοι πλέον για ακραία κλιμάκωση.

Η υπογραφή της συμφωνίας του τουρκικού καθεστώτος με την κυβέρνηση της Λιβύης για τους υδρογονάθρακες, ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της ελληνικής διπλωματίας, με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια να ξεκινά μπαράζ επαφών και τηλεφωνημάτων.

Πριν από τη συνομιλία με τον κ. Τσούνη, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, με τον οποίο συζήτησαν, όπως σημείωσε σε ανάρτησή του ο κ Δένδιας, «τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments